Turcia o ia înaintea întregii lumi și anunță că va începe să acorde cea de-a CINCEA doză de vaccin împotriva Covid-19


  • ACP
  • Dec 31, 2021 19:36
  • 2032
Turcia o ia înaintea întregii lumi și anunță că va începe să acorde cea de-a CINCEA doză de vaccin împotriva Covid-19

Ministrul Sănătății din Turcia a anunțat pe 31 decembrie că ministerul condus de el a început să ofere a cincea doză de vaccin împotriva COVID-19 pentru un anumit grup de persoane. 

Cei care au primit două doze de vaccin chinezesc Sinovac și două doze de vaccin BioNTech cu cel puțin trei luni în urmă pot obține o programare pentru cea de a cincea doză de vaccin, fie că este BioNTech, Sinovac sau Turkovac, fabricat în Turcia. 

Vaccinul turcesc a început să fie administrat ca booster la spitalele din Turcia de pe 30 decembrie, după ce a primit aprobarea de urgență pentru a fi folosit. 

De notat că În Turcia au fost administrate primele două doze de vaccin la peste 83% din populație, iar după lansarea vaccinului autohton autoritățile din Turcia speră ca numărul celor care evită să se vaccineze să scadă și mai mult – sursa AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.