Statul securist construit de Ilici trebuie demolat: de ce cred că românii trebuie să se întoarcă în stradă


Statul securist construit de Ilici trebuie demolat: de ce cred că românii trebuie să se întoarcă în stradă

A venit vremea ca cetățenii români să-și ia statul înapoi. Și nu vor reuși asta decât ieșind în stradă. O spun cu toată convingerea și anticipând foarte bine obiecțiile neputincioșilor. Se apropie comemorarea evenimentelor din decembrie 1989 și eu unul m-am săturat de bocete sterile. M-am săturat de nesfârșitele articole de presă din care aflăm cum l-au protejat procurorii pe Ion Iliescu. M-am săturat de politicienii expirați care depun coroane de flori la troița de la Universitate. Vremea lacrimilor a trecut, a venit vremea ca cetățenii să acționeze.

Iliescu este simbolul unui stat care protejează criminalii din vârful ierarhiei. 

Până și cei mai analfabeți dintre pesediști pricep că omul a fost un criminal, că are pe conștiință sute de oameni uciși în decembrie 1989 și în iunie 1990 și că în orice stat de drept ajungea în fața judecătorilor. 

Însă, în România, Iliescu este protejat. De ce? În primul rând, el este părintele acestui regim: securiștii au devenit capitaliști și au făcut averi jefuind bugetul și companiile de stat. În al doilea rând, dacă Iliescu ar fi judecat și băgat la pușcărie, s-ar crea un precedent: ar putea ajunge la închisoare și alți nomenklaturiști, de la șefi de stat la comandanți ai temutelor servicii secrete. 

Ion Iliescu este, pentru mine, simbolul unui stat putred. Când va răspunde în fața legii, înseamnă că am început curățenia. Înseamnă că statul român începe să fie în slujba cetățenilor, nu a nomenklaturii corupte.

Nu se poate face nici o reformă în aceste condiții. Nici în economie, nici în sănătate, nici în educație. Românii sunt ținuți prizonieri în spitalele de stat pentru ca o clică ultra-coruptă să facă bani. 

O schimbare profundă nu va veni de la clasa politică. Nu se va întâmpla dacă stăm și ne lamentăm steril. Îmi este clar că acest stat obraznic nu știe decât de frică: de aceea spun că a venit vremea să ne întoarcem în stradă. 

Da, poate se va întâmpla ca-n 10 august 2018, când ne-au bătut și ne-au gazat. Dar știți ceva? Atunci am câștigat. A fost momentul în care banda lui Dragnea s-a prăbușit în sondaje și a fost clar că vor pierde alegerile. 

Poporul e revoltat, asta este evident. Eu spun că trebuie să facem un pas mai departe și acum să ne unim! 

De ce în stradă? Fiindcă actuala configurație politică a Parlamentului e fără speranță, nu ai ce face cu nulitățile strânse acolo. Într-o parte, marea coaliție Ciuma Roșie, cu Iohannis șef formal și Dan Voiculescu lider neoficial, informal. În cealaltă parte, sexo-marxiștii blegiți după jalnicul eșec al participării la guvernare și noul PRM condus de niște mediocrități care încearcă suplinească lipsa de idei inteligente prin agresivitate. Ce să aștepți de la ei? Pe cine să alegi? 

Deci, în afară de a ieși în stradă pentru a începe să demolăm acest stat abuziv, mai este nevoie și de un partid de dreapta, care să reconstruiască. Un partid cu oameni necompromiși, cu antreprenori care nu au avut contracte cu statul, cu cetățeni din Diaspora, care înțeleg valorile lumii vestice, creștine. Oameni buni sunt, totul este să se adune și să fie convinși că România poate să se elibereze de nomenklatura securist-coruptă care conduce țara de 31 de ani. 

Și-n loc de concluzie, vă spun: în Bulgaria s-a putut, în Moldova, țară parțial ocupată de Rusia, s-a putut. Hai în stradă că se poate și-n România. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.