Omagiați eroii Timișoarei: scoateți comuniștii, securiștii și pe urmașii lor din Ciuma Roșie din viața publică!


Omagiați eroii Timișoarei: scoateți comuniștii, securiștii și pe urmașii lor din Ciuma Roșie din viața publică!

Ca în fiecare an, la mijloc de decembrie, politicieni cu sufletul gol, admiratori secreți ai lui Ceaușescu, legați subteran de noua sau vechea Securitate, varsă lacrimi de crocodil pentru victimele represiunii de la Timișoara. Spectacolul este ridicol, este o insultă la adresa unor eroi care și-au dat viața pentru ca românii să trăiască în libertate, prosperitate și democrație.

Și, pentru a dubla obișnuitele insulte, azi suntem în situația în care niște prefăcuți care-și zic “oameni de dreapta“ i-au readus la putere pe urmașii securiștilor și nomenklaturiștilor PCR, grupați în ceea ce poporul român numește “Ciuma Roșie“. 

Vreți să le arătăm cu adevărat recunoștință acestor eroi, care au murit pentru țară? Îndepliniți-le idealurile! Transformați Proclamația de la Timișoara, în primul rând punctul opt al acestui document, în literă de lege: “Propunem ca legea electorală să interzică pentru primele trei legislaturi consecutive dreptul la candidatură, pe orice listă, al foștilor activiști comuniști și al foștilor ofițeri de Securitate. Prezența lor în viața politică a țării este principala sursă a tensiunilor și neîncrederea care frământă astăzi societatea românească.  Cerem, de asemenea, ca în legea electorală să se treacă un paragraf special care să interzică foștilor activiști comuniști candidatura la funcția de președinte al țării. Președintele României trebuie să fie unul dintre simbolurile despărțirii noastre de comunism“. 

Citiți proclamația: este la fel de actuală ca la 11 martie 1990, când a fost publicată. Care era soarta României dacă ea era aplicată? Am fi intrat în NATO și UE odată cu primul val de extindere spre Est, cu siguranță plaga corupției de stat era mai mică și țara era mult mai prosperă. 

Este azi prea târziu să punem în practică punctul opt al Proclamației de la Timișoara și să avem o lege a lustrației? Nu. Un exemplu clar vă ofer: guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a fost turnător al Securității. Nimeni n-are curaj să-i spună să plece acasă.,

Punctul opt al proclamației și o lege a lustrației pot fi însă actualizate: PSD, urmașul PCR, trebuie scos în afara legii, fiind o grupare infracțională, iar penalii din acest partid trebuie să nu mai aibă dreptul de a ocupa funcții de demnitate publică, numite sau alese. Un exemplu: secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu, are o condamnare penală. O lege a lustrației ar trebui să le interzică liderilor Ciumei Roșii care au fost condamnați penal pentru fapte de corupție să mai poată fi salariați ai statului pe care l-au jefuit. 

Nu-i imposibil, nu e utopie ce propun. Ar fi perfect constituțional și ar contribui la întărirea democrației. Însă, îmi este clar, voința politică este inexistentă însă poporul nu trebuie să doarmă. Scria în proclamația de la Timișoara, cu înțelepciune și viziune: “Președintele României trebuie să fie unul dintre simbolurile despărțirii noastre de comunism“. Și iată că azi, în anul de grație 2021, Ion Iliescu nu a răspuns pentru crimele din decembrie 1989, iar urmașul său, Klaus Iohannis, este dus în lesă de turnătorul Dan Voiculescu și de comuniștii din Ciuma Roșie. Apropo, a văzut cineva dosarul de la Securitate al numitului Iohannis? 

Aplicați punctul opt al Proclamației de la Timișoara. Privind spre trecut, dar și spre viitor. Pentru eroii zilei de 17 decembrie 1989. Pentru copiii care merită să trăiască într-o țară liberă, democratică și prosperă. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.