Jefuirea pesedistă seacă România. Tăiați subvențiile stupide, tip Firea, dacă vreți să dezvoltați țara


Jefuirea pesedistă seacă România. Tăiați subvențiile stupide, tip Firea, dacă vreți să dezvoltați țara

În prea-lunga istorie a subvențiilor inventate de PSD, cele mai ridicole hoții au fost cele inventate de doamna Firea! Dânsa a fost și este o artistă a furtului din bani publici, a banilor aruncați pe geam în speranța că poate mai pică un vot. Vă mai amintiți că a cheltuit milioane de euro cu voucherele pentru achiziționarea de biciclete? Și, ce s-a întâmplat: pe vouchere au pus mâna niște oameni întreprinzători, care le-au revândut cu 350-400 de lei. 

Este o poveste aparent minoră, între zecile de scheme inventate de această doamnă pe vremea când era primar. La finalul mandatului ei, Bucureștiul era în faliment. 

Înainte de a intra pe fondul comentariului meu, aș mai adăuga două fapte, ignorate de presa din România. Elon Musk, proprietarul Tesla, a refuzat subvenția oferită de guvernul Germaniei pentru uzina pe care o construiește lângă Berlin. Subvenția ar fi ajuns la circa un miliard de euro. Și tot Elon Musk a afirmat, acum câteva zile, la o dezbatere organizată de Wall Street Journal, despre subvențiile pregătite de socialiștii lui Joe Biden: “Just delete them all!“ (“Ștergeți-le pe toate“). Nu știu câți români au citit, dar compania privată a lui Musk a revoluționat zborurile în spațiul cosmic. 

Eu cred că este deja clar ce vreau să argumentez, ca om de afaceri, de dreapta: rețeaua de subvenții “gândită“ de PSD a contribuit și va contribui la distrugerea României. Subvențiile sunt toxice, iar economia s-ar dezvolta mult mai sănătos și mai repede fără ele. 

Banii au ajuns la diferiți profitori, au blocat afaceriștii onești și au secat puținele resurse ale țării. În agricultură, fostul ministru Adrian Oros a vorbit în repetate rânduri despre “vânătorii de subvenții“. Nu știu câți își amintesc, dar subvenția pentru porci, gândită de Dragnea, ajungea la ferma fiului său, care importa animale din Olanda.  Însă, PNL nu s-a atins, în doi ani de guvernare, mai deloc de sistemul pesedist de furt de la stat. Liderii PNL, precum domnul ex-ministru Oros, au tot criticat, dar nu au făcut nimic ca să schimbe sistemul. Acum, PSD a revenit în forță și pregătește noi pomeni: de exemplu, subvenție pentru achiziționarea unor mașini cu șapte locuri (câte familii din România își permit o astfel de mașină, care costă de la 20.000 de euro în sus?). Reapar voucherele de vacanță pentru bugetari, inclusiv pentru polițiști, militari și aparatul de securitate. Impactul bugetar al acestei ultime măsuri, în următorii cinci ani: 8,35 miliarde de lei – se pot construi cu acești bani circa 180 de km de autostradă, depinde de dificultatea traseului. 

Toate aceste măsuri vor cheltuii banii de la investițiile în infrastructura mare - șosele, autostrăzi, căi ferate - și vor fi împrumutați cu costuri din ce în ce mai mari.  

Stimați prieteni, aceste măsuri “economice“ fac parte din rețeta teleormanizării țării: crește dependența de stat a românilor. În loc să reducă fiscalitatea și să lase cetățenii să decidă ce vor să facă cu banii, statul pesedizat îi jupoaie, iar apoi redistribuie aceste resurse. Redistribuirea, de către stat, a veniturilor din taxe și impozite prin nenumărate subvenții/ pomeni este, de obicei, un amestec de decizie politică și prostie – de aceea am arătat cum a acordat doamna Firea vouchere pentru biciclete și care a fost rezultatul. 

Dintr-o perspectivă economică, planurile economice ale guvernului PSD-PNL-UDMR sunt cam ceea ce a făcut Hugo Chavez în Venezuela, iar rezultatul se vede: dictatură și sărăcie crâncenă. Risipa aceasta coruptă trebuie oprită, înainte de a fi prea târziu. România nu se va dezvolta niciodată dacă va fi încălecată de un stat obez, socialist. Deci, o repet: tăiați subvențiile, dar și taxele, lăsați banii în sectorul privat și veți vedea că economia țării va crește în ritmul tigrilor asiatici. Avem de ales între două căi. Mergem la Stânga, spre Teleorman, sau mergem la Dreapta, spre Texas sau Singapore. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.