S-a refăcut lanțul de iubire dintre Simion și Șoșoacă, presa fiind prima victimă. Ioana Constantin ia la țintă AUR: "Aici nu suntem în Rusia!"


S-a refăcut lanțul de iubire dintre Simion și Șoșoacă, presa fiind prima victimă. Ioana Constantin ia la țintă AUR: "Aici nu suntem în Rusia!"

Ioana Constantin, fost vicepreședinte al PMP și secretar de stat în Ministerul Muncii, le-a transmis celor din AUR, inclusiv senatoarei-balamuc Diana Șoșoacă, că România nu este Federația Rusă, motiv pentru care jurnaliștii care le sunt incomozi nu pot fi arestați. De asemenea, Ioana Constantin a mai precizat că parlamentarii AUR, în loc să acționeze în Parlament în plan legislativ, căci asta le e fișa postului, ei confiscă protestele cetățenilor, așa cum se va întâmpla și pe 21 decembrie. 

"Breaking News pentru George Simion și Șoșoacă: aici nu suntem în Federația Rusă!  

Apropo, poate spune G. Simion de ce are încă interdicția de a intra în R. Moldova dacă tot e așa pro-european, iar la Chișinău avem și Guvern, dar și președinte pro-european?!  

Am auzit-o azi răcnind pe Șoșoacă la jandarmi să aresteze un ziarist. Asta după scandalul cu alți jurnaliști - echipa de la RAI. Aici nu suntem în Rusia sau Belarus să arestăm oamenii din presă de pe stradă, după bunul plac al politicienilor! Știm deja că senatoarea Șoșoacă e singurul demnitar român care a avut acest dispreț față de români de a-și cere scuze Ambasadei Federației Ruse și să se pozeze cu “Ziariștii” Sputnik, dar chiar să confundăm la propriu România cu Rusia?!  

Între timp, Simion, în loc să muncească în Parlament, confiscă dreptul oamenilor de a protesta si inventează teme false. Golăneala și tăvălitul pe asfalt nu țin loc de fapte reale politice, dar probabil gălăgia și manipularea vărsată de fermele de troli din online folosesc altor partide pentru a acoperi alte subiecte sau pentru a duce în derizoriu teme de bun-simț.  

În România, vaccinarea nu este obligatorie și nici nu va deveni. Iar introducerea certificatului verde nu trebuie sub nicio formă să încalce dreptul la muncă al oamenilor. Pentru asta, nu e nevoie de anarhia AUR, ci de puțină luciditate a tuturor celor care fac legi. Desigur, are și Parlamentul acesta plin de impostură obligația să își recâștige demnitatea. Inacceptabile comportamentele acestea golănești ale celor care nu servesc românii și care în loc să muncească fac doar gălăgie", a scris Ioana Constantin pe Facebook. 

Amintim că Diana Șoșoacă s-a enervat, brusc, vinerea trecută, în timpul unui interviu acordat Rai Uno, i-a dat afară pe jurnaliști din încăperea în care avea loc întâlnirea, apoi s-a răzgândit și i-a blocat la intrare, sub pretextul că habar nu are cine sunt. A apelat serviciul de urgență 112, solicitând venirea poliției, timp în care cameramanului și altor trei însoțitori ai jurnalistei italiene, printre care și jurnalista de legătură din România, nu le-a permis să părăsească incinta. La venirea Poliției, unul dintre agenți a fost agresat de Silvestru Șoșoacă, soțul senatoarei fiind acuzat în prezent de procurori de ultraj, iar pe cale de consecință a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. În cursul zilei de luni, soțul Șoșoacăi a fost chemat la audieri la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1. În fața clădirii, Șoșoacă și-a strâns alaiul de simpatizanți pentru a-și susține soțul, acțiune pe parcursul căreia presa a fost luată la țintă de aceștia, fiind catalogată drept "criminală" și împiedicată sistematic în a-și face treaba. La un moment dat, spiritele s-au încins între "șoșocari" și jurnaliști. Mai mulți susținători ai senatoarei Diana Șoșoacă au agresat jurnaliștii prezenți la sediul Parchetului. O femeie i-a lovit pe jurnaliști cu umbrela, iar un bărbat i-a împins pe cameramani, reclamând apoi că a fost lovit cu camera în cap de către operatorul pe care l-a agresat. Senatoarea a alimentat conflictul urlând că presa e criminală, că omoară oameni și, mai mult decât atât, a cerut arestarea respectivului cameraman. 

Deși partidul pe care-l conduce a dat-o afară pe senatoarea-balamuc Diana Șoșoacă, George Simion s-a prezentat ieri în fața Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 pentru a se solidariza cu soțul acesteia. (puteți vedea AICI video) 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.