VIDEO "Nu fascismului!". Zeci de mii de persoane au protestat în Viena contra vaccinării obligatorii


  • ACP
  • Dec 13, 2021 14:03
  • 1672
VIDEO "Nu fascismului!". Zeci de mii de persoane au protestat în Viena contra vaccinării obligatorii

Sâmbătă s-au adunat din nou zeci de mii de oameni la Viena pentru a protesta împotriva vaccinării obligatorii contra COVID-19, impusă recent de Guvern, continuându-se astfel șirul de proteste desfășurate în weekenduri în capitala Austriei, manifestații începute de când a fost anunțată această măsură.  

Autoritățile au declarat că la proteste au participat aproximativ 45.000 de persoane care au purtat bannere pe care se putea citi „Nu fascismului vaccinării!”, „Nu sunt un neo-nazist sau un huligan!” ori „Lupt pentru libertate și împotriva vaccinului!”



Demonstranții au venit și din afara orașului pentru a manifesta împotriva vaccinării obligatorii, a pedepselor ce vor fi date celor ce refuză vaccinarea, respectiv contra ordinelor de izolare la domiciliu ce-i privesc pe cei care nu au fost încă vaccinați. 



Deși autoritățile spun că nimeni nu va fi vaccinat cu forța, vaccinarea va fi obligatorie din februarie pentru toți rezidenții cu vârste peste 14 ani, iar cei care nu se supun acestui ordin al Guvernului vor trebui să plătească o amendă inițială de 600 euro, care poate crește până la 3.600 de euro. Singurele excepții vor fi făcute pentru cei care au probleme de sănătate ce ar putea fi agravate de vaccin.

Aproape 70% din populația Austriei este vaccinată împotriva COVID-19, mulți austrieci rămânând încă sceptici cu privire la vaccinuri. Austria se află în continuare într-o situație dificilă după perioada de lockdown, cu un număr de îmbolnăviri care oscilează între 3600 și 5000 de cazuri și între 32 și 77 de decese în ultimele zile, la o populație de doar aproximativ 9 milioane de oameni. (sursa: AICI)

Sursa foto: Lisi Niesner, Reuters

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.