În Moldova, scot mafia din politică. În România, Ciuma Roșie defilează la braț cu președintele


În Moldova, scot mafia din politică. În România, Ciuma Roșie defilează la braț cu președintele

La 5 decembrie, autoritățile din Republica Moldova au eliminat-o din competiția pentru primăria Bălți pe Marina Tauber, o bine-cunoscută reprezentantă a unei grupări infracționale care-și zice “Partidul Șor“. Doamna a făcut scandal, a strigat că moare democrația, dar justiția din stânga Prutului a rămas neînduplecată. 

În România, presa cumpărată de Ciuma Roșie a ignorat evenimentul. De ce? Fiindcă arată că se poate. Se poate să scoatem în afara legii grupările infracționale care sunt organizate în partide. 

În Moldova, au deschis bătălia cu cele mai rele forme de corupție, cea din politică și cea din Justiție și merg înainte:

– Judecătorii dubioși din Basarabia demisionează pe capete, de teamă că le vor fi verificate averile. De altfel, în săptămânile anterioare, mai mulți magistrați au fost verificați, au fost percheziționați și sunt suspendați din funcție. 

– Procurorul general Stoianoglu este în arest la domiciliu. 

– Politicienii care au subjugat Republica Moldova, de la Plahotniuc la Dodon sau Șor sau Platon, fug unde văd cu ochii. Justiția se ține după ei: i-au căutat lui Plahotniuc averea pitită peste graniță și au pus sechestru pe ea. 

Iohannis duce România în direcția opusă, de aceea omul o urăște pe Maia Sandu, cu care se întâlnește doar fiindcă nu are încotro. Regimul Klaus I a reinstalat Ciuma Roșie la guvernare, a distrus DNA-ul și agenția care ar trebui să verifice averile demnitarilor, ANI, și a păstrat neatinse legile și instituțiile construite de Dragnea pentru a sabota lupta cu corupția. 

Ce face Ciuma Roșie reinstalată la putere se vede deja: promovează penali și avocați ai infractorilor și atacă sectorul privat, într-un nou efort de teleormanizare a României. La ora la care scriu, PSD și UDMR vor să introducă o nouă taxă – pe cifra de afaceri a marilor companii. PNL tace mâlc, deși pricepe despre ce este vorba: pomenile pesediste trebuie plătite, dar statul nu deranjează firmele clientelei politice, care fac evaziune, ci supra-jupoaie bunii platnici. Noua Ciumă Roșie, în care s-a înregimentat și PNL-ul, are nevoie de bani pentru pomeni și pentru jafuri. 

Scriu acest comentariu mai ales pentru a sublinia nerușinarea peneliștilor și mercenarilor care-și zic “ziariști“ și “analiști“ care au susținut că, sub Ciolacu, PSD-ul s-a reformat. Ce să reformezi cu lacheii lui Dragnea? Sunt la fel de rapace, flâmânzi și lipsiți de scrupule. Majoritatea proiectelor “economice“ cu care defilează acum Ciuma Roșie – taxa de solidaritate, de exemplu – sunt temele lui Dragnea, reîncălzite. 

Cu PSD-ul nu este nimic de făcut. Nu poate fi reformat, machiat, coafat. Trebuie scos în afara legii, fiindcă a fost, este și va fi o grupare infracțională. Iar liderii săi se pot reorganiza pe celule de partid – la Rahova. Așa cum face Maia Sandu în Moldova. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.