Numele viitorului partid al demisionarilor din PNL, anunțat în premieră de deputatul Antonel Tănase


Numele viitorului partid al demisionarilor din PNL, anunțat în premieră de deputatul Antonel Tănase

Unul dintre membrii echipei de parlamentari demisionari din PNL care au defilat alături de Ludovic Orban, ne referim la Antonel Tănase, a publicat vineri, 10 decembrie, o postare pe Facebook, prin care a anunțat, în premieră, numele viitorului partid și anume Forța Dreptei. Proiectul politic pe care l-a anunțat Antonel Tănase poartă numele moțiunii cu care a candidat Ludovic Orban la Congresul PNL din 25 septembrie. În cadrul postării, Antonel Tănase a publicat și o imagine în care se află alături de parlamentarii ex-PNL Violeta Alexandru și Alexandru Kocsis, însă un detaliu ce trebuie remarcat este reprezentat de absența lui Ludovic Orban atât din imagine, cât și din anunțul privitor la numele viitorului partid politic, deși a participat la respectiva întrunire, așa cum veți vedea în cea de-a doua fotografie pe care v-o prezentăm mai jos. 

"Mă bucur tare! 

Un nou început e mereu un prilej de bucurie.  

Tinerii care m-au însoțit în noul proiect politic, acela al Forței Dreptei, sunt cel mai mare avut. Pentru că fără ei, viitorul nu are sens. Tinerii care au ales să meargă pe drumul liberalismului autentic, pe cel al demnității și al asumării sunt cei care vor da conturul vieții politice și al soartei noastre. Ei reprezintă un exemplu de morală și conduită, deoarece nu au vrut să întoarcă spatele acelora cărora în campanie le-au spus lucruri.  

Morala și conștiința sunt lucruri fără de care în viață nu căpătăm respect și nici demnitate. Asumarea promisiunilor făcute și efortul de a o lua de la capăt, pe un drum nou, pentru a îți păstra cuvântul dat înseamnă o mare notă zece la capitolul viață pentru acești puști plecați de abia acum pe drumul politicii.

Ei reprezintă o șansă reală pentru politicienii viitorului, care să aibă coloană vertebrală și obraz. Așa poate românii vor avea din nou încredere în noi", a scris Antonel Tănase pe Facebook. 

Vedeți foto 1:

Vedeți foto 2: 

Reiterăm că în luna noiembrie au demisionat din PNL 17 parlamentari, printre care și Ludovic Orban, aceștia manifestându-și nemulțumirea față de constituirea guvernării USL 2. Pe 20 noiembrie, Ludovic Orban preciza, la Digi24, că nu s-a decis cu privire la numele viitorului partid, menționând că în mod clar va avea "un element liberal, naţional, principii ale creştin-democraţiei şi conservatorismului".

Sursa foto deschidere: Agerpres

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.