Trădarea “Dreptei“: a ajuns cârpa PSD-ului, ia banii de la privați ca să mituiască tagma bugetarilor


Trădarea “Dreptei“: a ajuns cârpa PSD-ului, ia banii de la privați ca să mituiască tagma bugetarilor

Nu, eu n-am avut niciodată iluzii în legătură cu domnul Iohannis și șleahta sa. Un bugetar submediocru s-a trezit președinte și se crede împărat. Păcat că a ținut atâta timp până când, precum în povestea lui Hans Christian Andersen, mulțimea a început să strige: “Împăratul e gol“. 

Dar, în istoria ultimilor 100 de ani, niciodată nu s-a întâmplat ca un ales să-și trădeze cu atâta lipsă de rușine alegătorii și, implicit, națiunea. Milioane de români au votat cu Iohannis și PNL nu fiindcă așteptau mari reforme de la ei, era clar că nu au curaj, ci fiindcă au promis să alunge Ciuma Roșie de la putere. La doar un an de la alegerile parlamentare, nu doar că Ciuma Roșie este în Palatul Victoria, dar PNL i-a cedat toate cheile de la cufărul cu bani, a distrus DNA-ul și a deschis calea unui jaf cum nu s-a mai văzut.

Cine va plăti nota de plată a dezmățului care va veni? Cei care muncesc în sectorul privat, cei care au votat cu “dreapta“ în speranța că vom avea un stat mai puțin obez și mai puțin corupt. Acum, noul FSN nu numai că nu va face nici o reformă, dar va stoarce și mai tare sectorul privat ca să poată să plătească:

– valul de pomeni promis de doamna Firea și de colegii ei

– noile pensii speciale, ale aleșilor locali, care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2022 

– angajările suplimentare în aparatul de stat/ sinecurile create pentru clientela PSD

Mafia pesedistă nu va achita nimic din costul pomenilor, creșterilor de cheltuieli salariale din sectorul bugetar și noi pensii speciale: nu se pot pune taxe pe șpăgi. Ciuma Roșie trăiește cu bani la negru, cash, lingouri de aur sau cine știe ce alte metode și nu îi pasă cât de mare este fiscalitatea. Plătesc oamenii cinstiți, care muncesc câte 12 ore pe zi, adesea și în week-end. Pe spinarea acestor plătitori de taxe stă acest stat supradimensionat și corupt. Nimeni nu-i ajută, să le mai dea jos din povară. Și nu, nu de pomeni, zise “subvenții“, au ei nevoie – aceste subvenții sunt, de obicei, astfel legiferate încât tot la clientela FSN-ului să ajungă – ci de o fiscalitate diminuată și simplificată și de un cod al muncii în favoarea antreprenorilor, nu a sindicatelor din sectorul bugetar. 

Pe ei i-au trădat Iohannis și șleahta lui de bugetari care au păcălit oamenii că ar fi de dreapta.

Pe ei i-au vândut Ciumei Roșii, care-i stoarce de resurse. 

Scriu acest articol cu puțin înainte de Ziua Națională și mă gândesc: ce exemplu formidabil au oferit țării unioniștii ardeleni, în frunte cu Iuliu Maniu. Oameni care și-au sacrificat viața personală și averile, pentru a le pune în slujba României Mari. Gândiți-vă că românii ardeleni au venit la adunarea de la Alba Iulia, din 1 decembrie 1918, în plină epidemie de gripă spaniolă. Fără frică! Gheorghe Pop de Băsești avea 83 de ani și era deja bolnav când a prezidat adunarea de la Alba Iulia. Nu a vrut să stea acasă, a ignorat sfatul medicilor. A murit câteva luni mai târziu, în februarie 1919 - dar sunt convins că avea sentimentul datoriei împlinite - iar numele său a rămas, pe bună dreptate, în istorie. 

E rușinos să-i comparăm pe mărunții trădători de azi cu unioniștii ardeleni, adevărați oameni de stat, demni și curajoși. Cu ajutorul cârpelor liberale puse în slujba Ciumei Roșii, FSN-ul este, din nou, un adevărat partid-stat, ca-n vremea lui Ion “Ilici“ Iliescu: controlează două treimi din Parlament, Guvernul, Președinția, instituțiile de forță și, subteran, îi are de partea sa și pe judecătorii corupți. Cum am ajuns aici? Fiindcă domnul Iohannis dorea o “majoritate stabilă“, adică să nu mai fie deranjat de probleme politice când pleacă în vacanță. Poate o să-i cumpere și un avion “prezidențial“, la care visează de multă vreme. O să-i iasă pe nas vacanțele, iertați-mi limbajul ne-academic. Mai devreme sau mai târziu, trădarea, trădarea poporului care te-a ales, se plătește. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.