VIDEO. Ioana Ene Dogioiu o desființează pe deputata PSD Laura Vicol-Ciorbă, președinta Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor. Avocata a fost la proteste anti DNA alături de putiniști renumiți și infractori fugiți peste hotare


VIDEO. Ioana Ene Dogioiu o desființează pe deputata PSD Laura Vicol-Ciorbă, președinta Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor. Avocata a fost la proteste anti DNA alături de putiniști renumiți și infractori fugiți peste hotare

Deputata PSD Laura-Cătălina Vicol-Ciorbă, participantă la protestele cu portocale anti DNA, anti Codruța Kovesi și anti Klaus Iohannis, de acum aproape patru ani, a fost numită recent în fruntea Comisiei Juridice din Camera Deputaților. 

Unul dintre protestele de la Cotroceni fusese organizat de fostul ofițer SRI Daniel Dragomir (foto sus, centru), fugit în Italia după ce primit o condamnare definitivă la trei ani și zece luni de închisoare într-un dosar de corupție. 

Aceasta este însă doar una dintre multiplele conexiuni ale avocatei Vicol-Ciorbă cu lumea infracțională „de elită” care, în epoca lui Liviu Dragnea, într-o alianță revoltătoare cu numeroși politicieni aflați la putere, muncea să discrediteze justiția și să slăbească statul de drept în ideea că suspecții de fapte grave de corupție vor scăpa de condamnări. În unele situații asta s-a și întâmplat, cu suportul unor decizii ale CCR care au determinat reluarea multor procese de corupție de răsunet de la zero. Detalii AICI și AICI.

La protestele de la Cotroceni a participat și renumitul avocat filorus Dan Chitic (foto sus, stânga), renumit nu pentru succesul avut în meseria de bază, ci pentru că, de aproape doi ani, după o serie de apariții nocturne pe la „Sinteza Zilei” (Antena 3), este unul dintre cei mai vocali participanți la protestele anti-restricții, cu evident substrat politic. Despre el se mai spune că ar fi „impresarul” din umbră al videochatistei Oana Lovin, o altă trompetă PSD-istă care a dobândit notorietate în pandemie. Recent, Sputnik, gazeta Kremlinului, scria că Dan Chitic și George Simion, co-președinte al AUR, își vor sprijini reciproc o serie de proiecte cum ar fi suspendarea lui Klaus Iohannis sau Legea Suveranității.  

Conexiunile dintre găștile filoruse destabilizatoare din România - dintre care una – AUR – a reușit să fie și reprezentantă în Parlament, care creează agitație în spațiul public, sunt direct responsabile de numărul mic de vaccinări și numărul mare de decese din pandemie - și PSD sunt, așadar, cât se poate de evidente.  

Jurnalista Ioana Ene Dogioiu de la Spotmedia.ro explică detaliat de ce alegerea Laurei Vicol-Ciorbă la comisia parlamentară respectivă este nu controversată, ci de-a dreptul scandaloasă:  

„Nu pentru ca domnia sa în cariera de avocat a apărat infractori celebri, de la interlopi la Alina Bica. 

Exercițiul unei profesii nu este în sine o culpă cât timp oricine are dreptul la apărare, iar avocații penaliști mor de foame dacă acceptă doar inocenți. 

Dar Laura Vicol nu s-a limitat a fi avocat și a acționa în limitele profesiei, precum alți confrați celebri și cât se poate de onorabili. 

Mai ales în teribila epocă Dragnea, aproape seară de seară dna Vicol era la Antena 3 sau RTV. Dacă ar fi fost acolo pentru a prezenta poziția publică a clienților domniei sale ar fi fost în regulă. Avocatul este și un purtător de cuvânt foarte calificat, desigur. 

Dar dna Vicol era acolo pentru a susține acțiunile politice ale regimului Dragnea împotriva statului de drept. A susținut cu tărie toate modificările la legile justiției, toate atacurile la DNA și ICCJ. 

Degeaba a scapăt PSD de Șerban Nicolae în pantaloni dacă acum promovează Șerban Nicolae în fustă. Pentru că asta este dna Vicol, Șerban Nicolae în fustă. 

Sigur că viața personală a oricărei persoane, cine îi sunt prietenii, cum vorbește cu ei, ce le permite și ce nu reprezintă o problemă intimă. Dar discuția interceptată între dna Vicol și un acuzat de proxenetism, șantaj, tentativă de omor și spălare de bani arată clar o formă de subordonare a celei ajunsă președinta Comisei juridice a Camerei Deputaților față de un inculpat acuzat de fapte extrem de grave. Iar aceasta este o vulnerabilitate pentru funcția actuală. 

“Băi, fato?! Tu vorbești acuma când vreau io, nu când vrei tu!” Așa îi spune și acum președintei Comisiei juridice unul dintre cei mai periculoși interlopi din România? Cum poate fi combătută de PSD suspiciunea absolut rezonabilă că aceea care-i permitea docilă interlopului să-i spună “curvă” și “dobitoacă” nu va respecta întocmai ordinele și interesele acestuia în continuare? 

În plus, există o vorbă românească veche: spune-mi cu cine te însoțești ca să-ți spun cine ești. Când infractorii nu îți sunt doar clienți, ci și naș sau prieteni apropiați, nu știu dacă prezinți garanțiile morale ale funcției de președinte al Comisiei juridice. 

Mai mult decât atât, dna Vicol are și un trecut politic sulfuros. Înainte de a candida pe lista PSD a fost pe lista PRU, partid fondat de Sebastian Ghiță”. Articolul doamnei Dogioiu poate fi citit integral AICI.

Interceptările menționate de Ioana Ene Dogioiu au fost publicate de Radio Europa Liberă. Detalii AICI.

Mai jos aveți un video realizat de jurnalistul Mălin Bot la protestul organizat, în februarie 2018, de Daniel Dragomir. Umăr la umăr cu acesta sunt Laura Vicol și Dan Chitic (de la minutul 26).



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.