Al patrulea guvern Iohannis – Ciuma Roșie. Fără Dragnea, ci cu lacheii lui


Al patrulea guvern Iohannis – Ciuma Roșie. Fără Dragnea, ci cu lacheii lui

Pentru a patra în ultimii patru ani, prea-măritul Klaus  aduce PSD-ul la putere. El a semnat pentru guvernele Grindeanu, Tudose și Dăncilă. Acum, deși Ciuma Roșie a pierdut alegerile, Iohannis a făcut tot posibilul să o readucă la guvernare și să-i dea o putere la care nici nu visa, după bătaia luată în decembrie 2020. Generalul Ciucă e ținut în vitrină ca să-l vadă lumea, care are încredere în Armată. În spatele lui, Ciuma Roșie va jefui magazia.

La ordinele lui Iohannis, PNL a cedat cele mai zemoase ministere foștilor lachei ai lui Dragnea:

– Sorin Grindeanu, premierul lui Dragnea, semnatarul odioase OUG 13/2017, care a scos în stradă sute de mii de români, revine la locul crimei: va fi vicepremier și ministru al Transporturilor (unde nu are nici o competență)

– Un condamnat penal, Marian Neacșu, va conduce Secretariatul General al Guvernului, megastructură care coordonează zeci de departamente și două companii uriașe, Transgaz și Transelectrica

– Un semianalfabet din guvernul Dăncilă, Marius Budăi, la Muncă

– Un polițist va conduce Ministerul Agriculturii

– Finanțele sunt pe mâna unei mediocrități comuniste care vrea să mai angajeze 150.000 de bugetari și spune că nu sunt destui securiști și polițiști în România

Nici PNL n-a vrut să se lase mai prejos și l-a reciclat la Fonduri Europene pe Dan Vîlceanu, ex-ministru de Finanțe, fost șef al tineretului PSD din Gorj, cu o avere frumușică făcută cu ajutorul contractelor familiei sale cu companii de stat, falite. Companiile de stat se îngropau în datorii, familia Vîlceanu făcea bani buni.

Urmează o iarnă geroasă: cu mintea la furat și cu ochii pe sondaje, noul Guvern FSN 2.0 va prădui bugetul. Un asemenea amestec de prostie și de hoție n-a mai fost de pe vremea când Dragnea era încă șeful PSD, iar doamna Dăncilă conducea guvernul în numele său. Uitați de PNRR: acest Executiv nu este capabil să absoarbă banii europeni, să facă programe sofisticate. Vom pierde și banii europeni și multe alte oportunități ale unor investiții private, fiindcă orice firmă serioasă va ocoli o țară care a ajuns pe mâna unor comuniști corupți. 

Mamă și tată al acestui dezastru este numitul Klaus Iohannis. Cred că este clar tuturor că a planificat acest Guvern, PSD-PNL, cu multe luni înainte. Eu știu că, adesea, după alegeri, electoratul este dezamăgit de cei pe care a pus ștampila. Dar niciodată în istoria ultimilor 100 de ani, în România n-a fost trădător mai nerușinat decât Iohannis. Ani întregi ne-a mințit că el se bate cu PSD și, imediat ce s-au terminat alegerile – inclusiv cele parlamentare, unde era interesat ca partidul “său“ să scoată un scor bun – a aruncat la coș toate angajamentele. Nu mai are nici o rușine: a bătut palma cu Ciuma Roșie pentru ca el să poată face turism, până în 2024. Eu sper ca, totuși, individul să fie suspendat și apoi demis prin referendum, să învețe că nu poți să-ți bați joc cu atâta nerușinare de un popor întreg. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.