Ludovic Orban, apel către cetățeni de a se opune "elefantului" USL: "Opoziția nu trebuie manifestată numai în Parlament!"


Ludovic Orban, apel către cetățeni de a se opune "elefantului" USL: "Opoziția nu trebuie manifestată numai în Parlament!"

Fostul președinte al PNL Ludovic Orban, proaspăt demisionar din partid, a declarat joi, pentru Realitatea PLUS, că inclusiv sondajele au relevat că guvernarea USL 2 e una contra naturii: "în cercetările sociologice pe care le-am efectuat aproape 2 treimi din alegătorii PNL nu-și doreau un Guvern cu PSD și peste jumătate din alegătorii PSD erau categoric împotriva unei guvernări cu PNL". De asemenea, Ludovic Orban a făcut un apel către cetățeni să participe la opoziția față de "elefantul" din Parlament.

Ludovic Orban: Cei din conducerea PNL și PSD și-au trădat electoratul. Campania PNL a fost împotriva PSD, condusă în accente foarte dure care au fost impuse de Klaus Iohannis, iar campania PSD a fost o campanie anti-PNL și anti-Iohannis. În cercetările sociologice pe care le-am efectuat aproape 2 treimi din alegătorii PNL nu-și doreau un Guvern cu PSD și peste jumătate din alegătorii PSD erau categoric împotriva unei guvernări cu PNL. Ce i-a împins pe cei care conduc PSD și PNL să facă această alianță contra naturii care generează un Guvern al trădării naționale e foarte greu de explicat. Sigur, o explicație există, dorința de putere, dorința unora de a se vedea miniștri, de a avea resurse publice în gestiune, de a dobândi funcții și bani. Dar, pe de altă parte, să ajungi în situația să-ți înșeli propriul electorat, să faci ceva împotriva voinței oamenilor care te-au votat reprezintă un gest incalificabil, care afectează grav democrația în România și care va distruge și mai mult încrederea cetățenilor români în cei pe care îi reprezintă.  

În ceea ce mă privește pe mine, m-am luptat cu toată forța împotriva acestui proiect al lui Iohannis, de a constitui acest Guvern cu PSD. De 5 luni de zile am făcut tot ce e omenește posibil pentru a-i convinge pe colegii mei că nu pot să-și bată joc de oamenii care ne-au acordat încrederea, că noi trebuie să guvernăm într-o guvernare de centru dreapta, printr-un program de guvernare validat de cetățeni în campania electorală pentru parlamentare din noiembrie-decembrie 2020. Și le-am transmis că dacă vor face Guvern cu PSD vor face exact lucrul pe care nu și-l doresc cei care au avut încredere în PNL.  

Reporter: Cum va fi cu elefantul în Parlament?  

Ludovic Orban: Va fi o bătălie foarte dură. Nu e vorba numai de Parlament. La ora actuală există o majoritate de aproximativ 320 de parlamentari, care va face foarte dificilă opoziția, dar aceasta trebuie manifestată nu numai în Parlament, ci de orice cetățean al cărui drept e încălcat, de orice cetățean care a fost înșelat și mințit, de orice cetățean care consideră că acest Guvern e un pericol pentru democrație. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.