Programul noului FSN pe înțelegerea copiilor: “Pomeni. Multe pomeni. Să curgă pomenile!“


Programul noului FSN pe înțelegerea copiilor: “Pomeni. Multe pomeni. Să curgă pomenile!“

Marele program de guvernare al noului FSN româno-maghiar, pentru care s-a negociat zile întregi, putea fi scris pe colțul mesei de bucătărie de orice viorică dăncilă cu zece clase la fără frecvență. Este ceea ce, aici, în Statele Unite, numim “no brainer“ – adică nu-i nevoie de multă minte ca să iei asemenea decizii. 

Programul PSD-PNL-UDMR poate fi sintetizat astfel:

– Să crească pensiile

– Să crească alocațiile pentru copii

– Să crească salariul minim

– Să se dea vouchere de vacanță (pentru bugetari)

Șpagă pentru ca poporul să nu facă scandal în fața acestei coaliții contra naturii, construită doar pentru interesul personal al celor care conduc PSD, PNL și UDMR. 

Ce nu li se spune românilor: că toate aceste pomeni din buzunarele lor vor fi plătite. Fie vor crește taxele și impozitele, fie Guvernul se va împrumuta masiv. Aceste împrumuturi au dobânzi – dobânzi care cresc pe măsură ce te expui mai tare - și vor fi plătite de generațiile următoare. Nu dau nimic din buzunarul lor, nici Ciolacu, nici Firea, nici alți pesediști atât de darnici. 

PNL s-a predat în fața acestui val de populism și a abandonat orice proiect de dreapta. Se laudă cu menținerea cotei unice, dar adevărul este că nici PSD nu dorea să o abroge: Ciolacu a lansat ideea doar ca să îl ajute pe Florin Cîțu să se prefacă că apără principiile liberale. 

Despre adevăratul program de guvernare am scris acum câteva săptămâni: jaf, jaf pe rupte, în timp ce DNA-ului i-a fost furată proteza și nu poate să muște. Se va fura masiv, profitându-se de faptul că instituțiile de impunere a legii nu funcționează. Iar poporul român va primi fărâmituri de la masa bogaților. Pensia va crește cu câteva zeci de lei, în timp ce nomenklatura Ciumei Roșii va face milioane de euro. 

Privilegiile aparatului de stat, care slujește orbește banda de la conducere, vor fi menținute: salarii și sporuri nerușinate pentru funcționarii ministerelor, iar pensiile speciale nu vor fi abrogate, ba chiar vor fi extinse și către aleșii locali. Noua coaliție vorbește de o așa numită “taxă de solidaritate“: va fi exact ce trebui ca să acopere noile pensii speciale, pentru aleșii locali/ primari, care vor înghiți circa 600 de milioane de lei pe an. 

Tot acest amestec otrăvit de pomeni pentru oamenii amărâți și privilegii pentru gărzile pretoriene ale regimului noului FSN va fi plătit de oameni care muncesc din greu în sectorul privat. Nici nu te miră că românii, mai ales din zona middle class, cu copii de școală, vor să emigreze în masă și învață germană și franceză, pe lângă engleză. 

Dacă aș sintetiza programul de guvernare al noului FSN, dar nu pentru kindergarten, ci pentru cei care înțeleg politica, aș spune: vine o nouă teleormanizare a României, nu ne-a fost de ajuns dezastru Dragnea-Dăncilă. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.