VIDEO Liderul deputaților UDMR a avut un acces de furie în direct la TV când a auzit că Năsui se opune taxei PSD pe lux și susține eliminarea pensiilor speciale


VIDEO Liderul deputaților UDMR a avut un acces de furie în direct la TV când a auzit că Năsui se opune taxei PSD pe lux și susține eliminarea pensiilor speciale

Claudiu Năsui, deputat USR și fost ministru al Economiei, a declarat joi, 11 noiembrie, în emisiunea Studio Politic de la Digi24, că taxa pe lux propusă de PSD în numele conceptului de solidaritate nu reprezintă o soluție, solidaritatea trebuind să vină din partea statului, de pildă prin eliminarea pensiilor speciale. La auzul acestei abordări, unul dintre participanții la emisiune a început să se isterizeze, să urle de-a dreptul acuzând USR de demagogie în privința tăierii pensiilor speciale. Este vorba despre liderul deputaților UDMR, Csoma Botond, reprezentant al unei formațiuni care a votat în Parlament împotriva eliminării pensiilor speciale ale parlamentarilor. La un moment dat, moderatoarea emisiunii a intervenit pentru a-l calma pe reprezentantul isteric al UDMR. 

Năsui: Și taxa progresivă și PNDL trebuie judecate nu după intenții, ci după efectele concrete. România a avut PNDL de 2 ori și am văzut ce a ieșit din el, terenuri de fotbal în pantă, becuri de 3000 de euro, parcuri în mijlocul pustietății și multe altele. Am văzut și cotă progresivă și am văzut ce a ieșit și de acolo. Cea mai bună modalitate de a ajuta societatea în momentul acesta nu e să impui taxe în plus. Aș vrea să văd solidaritate la stat, în cazul pensiilor speciale, care nu au făcut decât să crească. S-a eliminat o categorie de pensii speciale. Iar UDMR votase contra eliminării. S-au eliminat doar la parlamentari. În rest au rămas o panoplie întreagă de categorii cu pensii speciale, cu regim separat. De la începutul anului 2022 mai apare o categorie (pensiile speciale acordate aleșilor locali - n.red.).  

Botond: Iar faceți demagogie! Cât reprezintă pensiile speciale ale parlamentarilor din totalul pensiilor speciale? 4%! Dvs. nu ați vrut să desființați 96% din pensiile speciale!

Năsui: Ați votat contra desființării pensiilor speciale ale parlamentarilor. Noroc că au votat PSD și PNL alături de noi pentru eliminarea lor. 

Botond: Să vă fie rușine! Să vă fie rușine! 96% le-ați lăsat! Asta ați făcut cu demagogia! Ăsta e USR!  

Moderatoare: Să știți că dacă vorbiți mai tare nu înseamnă că vă auziți mai bine!  

Năsui: Dvs. să vă fie rușine! Să fie foarte clar. De la 1 ianuarie 2022 mai apare o categorie de pensii speciale, pensiile speciale ale primarilor.  

Vedeți video:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.