VIDEO. DOVADA: Ambasadorul Ungariei la Chișinău a încălcat legea și a refuzat să se supună cerințelor agenților de poliție. Mai mult, a accidentat cu mașina un agent de patrulare. Ambasada Ungariei vrea să îngroape scandalul


VIDEO. DOVADA: Ambasadorul Ungariei la Chișinău a încălcat legea și a refuzat să se supună cerințelor agenților de poliție. Mai mult, a accidentat cu mașina un agent de patrulare. Ambasada Ungariei vrea să îngroape scandalul

Redacția Deschide.MD a intrat în posesia imaginilor video de la incidentul cu implicarea Ambasadorului Ungariei, Sándor Szabó, care s-a produs sâmbăta, 6 noiembrie, pe strada Armenească, la intrarea în Î.M. „Piața Centrală”.

Potrivit secvențelor video, diplomatul maghiar e cel care a încălcat prevederile legislației și a refuzat să se supună cerințelor agenților INSP.

Amintim că Deschide.MD a scris zilele trecute despre faptul că un reprezentat al Ambasadei Ungariei în R.Moldova ar fi accidentat cu mașina un agent de patrulare al INSP, după ce polițistul i-ar fi făcut observație că s-a parcat neregulamentar pe strada Armenească, la intrarea în Piața Centrală, și blocase autobuzul Centrului Mobil de Vaccinare antiCOVID-19 – detalii AICI

Ulterior, Ambasada Ungariei în R.Moldova a venit cu precizări în legătură cu incidentul. Potrivit reprezentanților Ambasadei, la volanul automobilului cu plăcuțele de înmatriculare CD 119 AA se afla chiar ambasadorul Ungariei, Sándor Szabó.

La polul diametral opus, misiunea diplomatică susține că anume angajații Poliției sunt cei care au încălcat legislația, demonstrând un comportament agresiv și nerespectând prevederile convențiilor internaționale. De asemenea, Ambasada Ungariei insistă că polițiștii ar fi fost cei care au atacat automobilul ambasadorului.



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.