SONDAJ: din ce în ce mai mulți americani sunt convinși că revenirea la o viață NORMALĂ, fără restricții, presupune un risc scăzut sau foarte scăzut pentru sănătatea lor


  • ACP
  • Nov 9, 2021 15:26
  • 1648
SONDAJ: din ce în ce mai mulți americani sunt convinși că revenirea la o viață NORMALĂ, fără restricții, presupune un risc scăzut sau foarte scăzut pentru sănătatea lor

În timp ce în Europa se constată o creștere accelerată a numărului infectărilor cu Covid 19, iar administrația Biden se luptă să impună vaccinarea obligatorie împotriva Covid 19 pentru angajații la stat și cei ai firmelor care au contracte cu statul american, din ce în ce mai mulți americani sunt convinși că revenirea la viață normală, fară restricții, presupune un risc scăzut sau foarte scăzut pentru sănătatea lor. 

Publicația americană Axios a prezentat, marți, rezultatele unui sondaj făcut împreună cu compania de cercetare a pieței Ipsos, între 5 și 8 noiembrie, care constată o schimbare clară și relativ rapidă a atitudinilor americanilor față de pandemie, lucru observabil și pe bursele americane, unde acțiunile companiilor sunt aproape de maximele istorice. 

Chris Jackson, vicepreședinte Ipsos, a explicat că „varianta Delta s-a terminat în imaginația populară, oamenii (din SUA – n. red.) încep să se angajeze din nou în activitățile lor obișnuite, ei nu mai sunt la fel de îngrijorați să aibă Covid”

„S-au terminat antrenamentele la domiciliu și învățarea la distanță. Călătoriile și sălile de sport sunt disponibile” a spus Courtenay Brown, membru al conducerii Axios. 

Iar cifrele care susțin aceste afirmații arată astfel – dacă în septembrie 56% dintre americani au spus că revenirea la viața normală presupune un risc mare spre moderat, acum numai 44% mai susțin acest lucru. În același timp, dacă în urmă cu două săptămâni, 43% din americani au raportat cerințe din partea autorităților locale de a purta măști în toate locurile publice, acum numai 38% mai spun acest lucru.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.