Fritz a readus frigul peste Timișoara! Păcat că creștinii tolerează un incompetent sexo-marxist


Fritz a readus frigul peste Timișoara! Păcat că creștinii tolerează un incompetent sexo-marxist

De la bun început o spun: știu bine situația Colterm și nu am de gând să bag sub preș răspunderea administrației Robu. Dezastrul de la Colterm a început însă de pe vremea primarului Ciuhandu, când societatea Colterm a fost obligată să fuzioneze cu CET-ul local, o companie cu mari pierderi şi datorii. Dar guvernul Ponta/ USL a venit cu bani, iar Robu a beneficiat de o companie curată, ba chiar pe profit, în 2014. Însă, sub mizerabila administrație Robu, Colterm a început să acumuleze din nou datorii care, la finalul anului 2020, ajunseseră la uriașa sumă de 320 de milioane de lei, din care 70 de milioane de lei către E.ON, compania care furniza gaz. Relevant este faptul că firma mamei ministrului PNL Vîlceanu a avut contracte de sute de mii de lei cu Colterm, pe vremea primarului Robu. 

Dominic Fritz știa – sau ar fi trebuit să știe – ce bombă cu ceas are de administrat când și-a dorit să fie primar. Să știe și să aibă soluții – cum au multe alte orașe din România, precum Suceava sau Galați. La Suceava, anul acesta de două ori a scăzut prețul gigacaloriei, iar orașul are tot ce-i trebuie să treacă iarna cu bine. Dar, domnul Fritz, precum greierele din fabulă, toată vara a cântat pe Facebook, fără griji și fără idei. Acum, bomba a explodat în brațele sale: orașul a rămas fără gaze, 56.000 de familii și câteva spitale au stat mai multe zile fără apă caldă și căldură. Gazele au revenit, printr-un acord temporar, dar nu se știe pentru cât timp. Fritz, disperat, cerșește bani de la guvernarea PNL pe care până ieri o înjura cu poftă.

Ce a făcut și ce n-a făcut Fritz, într-un an de mandat:

- În decembrie 2020, a numit un penal în fruntea Colterm: individul avea o condamnare penală pentru „inginerii financiare”, scrie presa locală. Prima sa preocupare, după ce a ajuns manager, a fost să-și ia o limuzină nouă. În februarie 2021, a demisionat. Două luni pierdute pe scandaluri.

- A încercat să restructureze aparatul primăriei, dar nu ca să reducă birocrația, ci ca să-și angajeze propria clică. Firesc, restructurarea a fost respinsă de instanța, iar primăria are acum două organigrame și plătește de două ori pentru aceeași funcție publică.

- A băgat Colterm în insolvență, așa că mai nimeni n-a vrut să-i mai furnizeze gaze, fiindcă risca să primească banii peste cine știe câți ani (sau niciodată).

- A aruncat banii pe petreceri sexo-marxiste, inclusiv un Festival Pride

Recent, un userist dezamăgit și-a dat demisia din partid după ce, la Timișoara, un tată și fiica sa au murit asfixiați încercând să se încălzească la aragaz. Un gest empatic față de o dramă cumplită, dar haitele useriste l-au linșat. Puțin le pasă că doi oameni au murit, important este ca primarul lor incompetent să nu fie deranjat, să nu-i fie afectată imaginea. 

Poezia sexo-marxistă, bună pentru recitaluri patetitce pe Facebook, sa ofilit. Când e vorba de realitatea economică dură, oamenii sunt incompetenți – ca să nu spun complet stupizi, de reacredință și poate chiar corupți. Sunt buni doar să recite piesa vechii moșteniri. Da, ea există, eu nu o contest, dar cum a rezolvat Fritz problemele după un an în fruntea orașului? Timișoara are nevoie de soluții de dreapta, soluții pe care puține orașe din România le-au aplicat și acum oamenii nu tremură de frig. Îmi pare rău să constat că creștinii din orașul de care sunt strâns legat se tem să iasă în stradă când un sexo-marxist îi lasă-n frig ca-n vremurile cele mai rele ale comunismului. Individul trebuie expulzat: va face doar rău, va îneca orașul în lozinci, propagandă și parade gay, în timp ce locuitorii săi își vor scurta viața stând în frigul iernii. Fritz și Klaus ar trebui să se ia la braț și să plece împreună în vacanță, îi așteaptă patria berii și a cârnaților. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.