Ludovic Orban, cu un senator mai aproape de posibilitatea de a-și constitui un grup parlamentar și la Senat. Încă o demisie din formațiunea parlamentară a PNL


Ludovic Orban, cu un senator mai aproape de posibilitatea de a-și constitui un grup parlamentar și la Senat. Încă o demisie din formațiunea parlamentară a PNL

Gruparea de parlamentari condusă de fostul președinte al PNL Ludovic Orban a mai câștigat astăzi un membru. Al treilea senator a demisionat astăzi din grupul parlamentar al PNL, fiind vorba despre Ion Iordache, gruparea Orban ajungând astfel la 15 membri. Dacă în cazul deputaților demisionari există posibilitatea constituirii unui grup oficial parlamentar, în privința Senatului Ludovic Orban mai are nevoie de încă 4 senatori care să i se alăture. 

Redăm comunicatul senatorului Ion Iordache: 

"𝘿𝙞𝙣 𝙧𝙚𝙨𝙥𝙚𝙘𝙩 𝙥𝙚𝙣𝙩𝙧𝙪 𝙤𝙖𝙢𝙚𝙣𝙞

Am decis să demisionez din grupul PNL din Senat și voi rămâne senator neafiliat politic.  

Este un act de protest față de actuala conducere a partidului care ia decizii fără consultare și care urmărește doar interesele grupului care a acaparat partidul.  

Am amânat acest moment sperând că, măcar în ultimul ceas, noua conducere a PNL să-și amintească despre misiunea grea asumată anul trecut, să reformeze România și să o transforme într-un adevărat stat de drept.  

Sper ca semnalul meu de alarmă să determine o reacție din partea tuturor liberalilor de bună credință care nu sunt de acord cu această guvernare haotică, care nu au fost consultați nici măcar o dată atunci când s-au luat decizii, dar care trebuie să explice oamenilor dezastrul din țară. 

Cum explici că, din cauza unor iresponsabili, dispare zilnic un sat românesc, că nu se știe când și cum se va rezolva explozia prețurilor la electricitate, gaze, materiale de construcții sau mâncare.

Datoria față de gorjeni mă obligă să iau atitudine, să apăr interesele lor, nu pe ale unei clici iresponsabile, de aceea nu-mi permit să dau niciun pas înapoi în lupta mea pentru bunăstarea gorjenilor!

Îmi doresc să fac parte dintr-o echipă formată din oameni echilibrați și dispuși să pună umărul la treabă, nu dintr-o gașcă instabilă care nu a muncit niciodată!  

🔹Nu renunț la proiectul meu pentru Gorj și la ideea că putem lua măsuri bune, independent de culoarea politică! Eu nu uit niciodată de unde am plecat și care sunt nevoile oamenilor care m-au trimis în Parlament".

După demisia pe care și-a dat-o Ludovic Orban din grupul al parlamentar al PNL, au anunțat un demers similar următorii parlamentari: Ion Iordache, Gabriel Plăiașu, Claudiu Chira, Nicolae Giugea, Antonel Tănase, Bogdan Bola, Alexandru Kocsis, Ovidiu Florean, Ion Ștefan, Ionel Dancă, Constantin Șovăială, George Ionescu, Luminița Barcari și Adrian Oros. Printre cei 15 demisionari se află 12 deputați. Astfel, aceștia au reușit să îndeplinească condiția necesară înființării unui grup propriu în Camera Deputaților. Pentru înființarea unui grup parlamentar în Camera Deputaților e necesară apartenența a cel puțin 10 deputați care au candidat pe lista aceleiași formațiuni politice. Noul grup parlamentar, condus de Ludovic Orban, va putea avea observator în conducerea Camerei Deputaților, va putea beneficia de o sală de şedinţă, logistica aferentă, un autoturism şi personal tehnic compus dintr-un şofer şi o secretară. Pentru constituirea unui grup parlamentar și la Senat, Ludovic Orban mai are nevoie de încă 4 senatori pe lângă cei 3 demisionari din prezent. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.