Pavel Popescu: Doar un Guvern cu puteri depline poate face reformele asumate prin PNRR. În caz contrar riscăm să pierdem banii


Pavel Popescu: Doar un Guvern cu puteri depline poate face reformele asumate prin PNRR. În caz contrar riscăm să pierdem banii

Vicepreședinte al PNL, Pavel Popescu avertizează că în lipsa unui guvern care să realizeze reformele solicitate de UE, România va pierde banii europeni anunțați de CE. 

„Pentru a primi banii din PNRR, România trebuie să realizeze reformele pe care și le-a asumat în documentul semnat cu Comisia Europeană. În caz contrar, vom pierde acești bani, vom pierde ocazia de a reforma sistemul de sănătate și sistemul de educație și de a moderniza infrastructura de transport a României”, spune vice-președintele liberal Pavel Popescu. 

El amintește că România și-a luat mai multe angajamente, că s-a angajat că va reforma majoritatea sistemelor publice, precum sistemul de pensii, că va reforma sistemul bugetar și că va continua reforme în domenii precum Justiția. 

„Să nu uităm că România și-a luat mai mult angajamente, ce privesc reforma sistemului de pensii, simplificarea politicii fiscale, reforma companiilor de stat, reforme în Justiției ș.a. Și toate acestea pot fi făcute doar de un Guvern care se bucură de sprijin parlamentar. Aceste măsuri nu pot fi adoptate prin hotărâri de guvern. În plus, riscăm să ajungem în situația de a negocia fiecare reformă în Parlament și să ne lovim de refuzul opoziției, ceea ce ar fi un dezastru pentru întreg Planul Național de Redresare și Reziliență”, explică Popescu. 

„Ambiția politicienilor de a continua această criză riscă să afecteze nivelul de trai al românilor și să pună în pericol dorința noastră de a atinge cât mai repede nivelul mediu de trai din Uniunea Europeană”, avertizează Popescu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.