3 din 4 ruși neimunizați refuză vaccinul lui Putin! Rusia, un nou record de decese provocate de Covid


3 din 4 ruși neimunizați refuză vaccinul lui Putin! Rusia, un nou record de decese provocate de Covid

Sputnik V, vaccinul de propagandă al Kremlinului, i-a ”convins” în asemenea măsură pe ruși de calitățile sale, încât trei din patru cetățeni nevaccinați ai Federației nu intenționează să se imunizeze împotriva coronavirusului, în ciuda eforturilor autorităților de a crește rata de vaccinare a populației, potrivit unui sondaj Gallup.

Rezultatele sondajului în timpul căruia au fost intervievați 2.001 de cetățeni ruși, în intervalul 14 mai -14 iulie, au fost publicate astăzi, exact în perioada în care Moscova și alte cinci regiuni rusești au intrat într-un lockdown parțial, cu două zile înainte de restricțiile anunțate, pentru o săptămână, la nivel național. Rapoartele sugerează, de asemenea, că etajul decizional al Kremlinului intenționează să relanseze campania eșuată de promovare a vaccinării.

Cifrele determină Kremlinul să-și schimbe din mers strategia ineficientă de vaccinare

Potrivit Gallup, 77% dintre respondenții ruși au declarat în timpul verii că nu au fost vaccinați împotriva coronavirusului în ultimul an, în timp ce doar 23% au spus că au fost vaccinați. Dintre respondenții care nu au fost încă vaccinați, 75% au spus că nu ar fi de acord să se vaccineze și 25% au spus că o vor face.

Doar aproximativ 32% dintre ruși au fost complet vaccinați, potrivit monitorului independent Gogov, cel mai recent val al epidemiei cauzate de varianta Delta inundând spitalele și ucigând un număr record de pacienți, fapt care a determinat o serie de raportări record ale autoritățiloe din mai multe regiuni, în materie de imunizare, după ce mandatele de vaccinare obligatorie pentru anumite categorii profesionale au intrat în vigoare în ultimele săptămâni.

Cotidianul de afaceri Kommersant a anunțat joi, citând două surse anonime de la Kremlin, că administrația prezidențială lucrează activ la o nouă strategie de accelerare a vaccinărilor, Putin consiedrând campania anterioară de vaccinare ineficientă, deoarece aceasta ar fi fost ”prea centrată pe Moscova, agresivă și negativă”

Practic, strategia vechii campanii de vaccinare, care punea accentul excesiv pe pericolul mortalității în cazul refuzului imunizării de refuz de a vaccina, va fi înlocuită cu o abordare nouă, în care argumentele vor viza facilitățile și viața lipsită de pericole pe care le pot avea persoanele vaccinate.

Schimbarea de paradigmă pare să fi succedat opiniilor experților în comunicare, care au îndemnat Kremlinul să facă o legătură clară în campania sa între vaccinare și ridicarea restricțiilor.

Rusia înregistrează noi recorduri de infectări și de decese cauzate de Covid

Rezerva rușilor față de vaccinare și eșecul autorităților de a convinge populația în legătură cu beneficiile imunizării, fac ca Rusia să reporteze astăzi un nou număr record de decese și cazuri de coronavirus, fapt care a atras, cum spuneam, izolarea parțială a Moscovei și a altor cinci regiuni. 

Potrivit cifrelor guvernamentale, 1.159 de persoane au murit de Covid în ultimele 24 de ore, alte 40.096 de persoane fiind infectate. Cifrele de astăzi duc numărul oficial de morți din Rusia la 235.057 – cel mai mare din Europa – în condițiile în care autoritățile sunt acuzate că au minimalizat, oricum, extrem de drastci, această valoare raportată.

Analizele surselor independente de comunicare dau ca extrem de probabil un număr total de aproximativ 660.000 de decese provocate de Covid, în Rusia, de la începutul pandemiei.

Per total, în mod oficial, numărul total de cazuri Covid din Rusia se apropie de 8,4 milioane. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.