În Texas, pirateria s-a terminat când au apărut eșafoadele: sfat pentru o Românie jefuită în vremea pandemiei


În Texas, pirateria s-a terminat când au apărut eșafoadele: sfat pentru o Românie jefuită în vremea pandemiei

Cu DNA-ul în comă, România e jefuită mai rău ca niciodată. Nu au nici o reținere legată de faptul că e pandemie. Dimpotrivă, pentru marii hoți pandemia este o oportunitate. Zi de zi vedem ceea ce juriștii ar numi „suspiciuni rezonabile” asupra unor noi fapte de mare corupție. Dar nu se întâmplă nimic la nivelul instituțiilor statului, care ar trebui să păzească țara. Legile au rămas cele de pe vremea lui Dragnea, care favorizează infractorii. DNA-ul n-are bani, n-are personal și n-are nici dorința de face ceva. Șefii parchetului anticorupție se vaită pe la televizor și cam asta este tot ce fac. Judecătorii, adesea promovați pe filiera PSD, dau pedepse ușoare sau tergiversează procesele, ca să-i salveze pe hoți prin prescriere.

De aceea vă spun, dragi prieteni, oricât ar părea de dur: până nu intră o spaimă cumplită în cei care fură, jaful nu se va opri! Avem în istorie exemplul lui Vlad Țepeș. Legenda spune că, pe vremea lui, dacă un om pierdea o pungă cu bani în mijlocul uliței, acolo rămânea – așa era frica de pedepsele sale. Tot din istorie știm că, la vremuri execepționale, pedepse excepționale! Cum să furi milioane de euro când spitalele sunt arhipline și efectiv se prăbușesc, omorând pacienți nevinovați? Peste tot în această lume, când a fost război sau când s-au produs dezastre naturale, cei care furau erau judecați grabnic și, de obicei, totul se termina în fața plutonului. 

Aici în Texas, primul condamnat la moarte a fost un pirat, George Brown. La începutul secolului XIX, pee coasta Louisianei trăiau bucanierii (coloniștii francezi din America), care atacau și jefuiau navele spaniole, dar Brown a atacat proprietăți americane, a fost prins rapid și spânzurat. Iar actele de piraterie împotriva proprietăților americane au încetat. 

De aceea le spun prietenilor mei din România: pedeapsa cu moartea nu-i prea aspră pentru cei care fură milioane de euro în aceste vremuri. Oamenii mor cu zile în spitale, uneori arși de vii, datorită corupției. Ce pedeapsă merită unul care a furat și, urmare a acestui jaf, doi, trei, cinci, zece oameni au murit arși de vii? Nu vedeți că nu se mai opresc, că stau un an din cinci la închisoare? Ba pe deasupra mai și rămân cu banii furați, fiindcă ANAF se preface că nu poate recupera prejudiciile stabilite de instanță. 

De ce în Republica Moldova regimul Maia Sandu este așa de popular? Fiindcă chiar se bate cu corupții, iar aceștia fug din țară de frica pedepsei. Fostul președinte Dodon și-a dat demisia din Parlament și se pregătește să aterizeze, discret, la Moscova. La noi, Iliescu stă liniștit în vila sa din Primăverii. 

Nu-i vreme de pierdut: la București este nevoie de un guvern de dreapta cu puteri depline, care schimbe legislația prin ordonanță de urgență – referendumul lui Iohannis oricum era apă de ploaie – și să bage o frică de moarte, la propriu, în cei care fură. Numai așa se vor opri. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.