EXCLUSIV: Cuplul Margareta-Duda a PIERDUT procesul în care îl acuza pe Principele Nicolae că ar fi intrat prin efracție în reședința Regelui Mihai din Elveția. Procesul a dus la dezvăluiri incomode pentru Margareta și Duda: Regele era bolnav și de Alzheimer, cei doi izolându-l cu scopul de a-l exclude pe Nicolae din orice succesiune legitimă


EXCLUSIV: Cuplul Margareta-Duda a PIERDUT procesul în care îl acuza pe Principele Nicolae că ar fi intrat prin efracție în reședința Regelui Mihai din Elveția. Procesul a dus la dezvăluiri incomode pentru Margareta și Duda: Regele era bolnav și de Alzheimer, cei doi izolându-l cu scopul de a-l exclude pe Nicolae din orice succesiune legitimă

Una dintre cele mai rușinoase povești din istoria recentă ale Casei Regale a României s-a finalizat, în sfârșit, zilele trecute, la patru ani după debutu-i halucinant. 

Ne referim, desigur, la jenantul proces intentat de cuplul Margareta-Duda împotriva Principelui Nicolae, sub penibilul pretext că acesta ar fi spart ușa casei reședinței Majestății Sale din Elveția, adică a ilustrului său bunic, intrând prin ”efracție” în timp ce Regele era pe moarte.

Ei bine, Principele Nicolae a câștigat procesul, fiind absolvit de orice acuzații. Potrivit surselor Podul.ro apropiate Casei Regale, Margareta a lipsit ”din motive de boală” de la procesul de la Lausanne. Aceleași surse ne-au dezvăluit însă că nu boala a fost motivul, ci marea supărare pricinuită de verdictul mai mult decât previzibil al instanței, fapt care i-a făcut pe Margareta și pe Duda să organizeze o petrecere, în chiar aceeași zi, la Palat, ca să-și alunge mâhnirea cu șampanie și aplaudaci. De notat că, în toată perioada procesului, cuplul Margareta-Duda a fost reprezentat de o casă de avocatură cunoscută pentru onorariile exorbitante. Acum vor suporta și cheltuielile de judecată. Asta în condițiile în care, de la moartea Regelui până în prezent, Margareta și Duda au reușit să pună mâna, în sfârșit, pe toți banii Casei Regale, probabil principala cauză a scandalului amorsat de cei doi. 

Nu putem să nu remarcăm cum Margareta aruncă sume impresionante doar pentru a-și compromite și persecuta o rudă, dar nu e absolut deloc interesată de susținerea unor proiecte memorialistice vizând Rezistența Anticomunistă, cum este, de exemplu, renovarea, consolidarea și transformarea în muzeu memorial a casei Elisabeta Rizea de la Nucșoara, cea care l-a găzduit pe Regele Mihai, în perioada interbelică, partizanii din gruparea Arnăuțoiu murind ulterior și pentru Monarhie, în timp ce, după Revoluție, Majestatea Sa a vizitat-o din nou pe eroina de la Nucșoara și i-a aranjat operația care i-a redat picioarele și mersul. În fine. La așa ceva oricum nu ne-am fi așteptat de la numitul Duda, acuzat de securism.

Precizăm că Margareta și Duda au toate motivele să fie cu o falcă-n cer și una în pământ. Departe de a-l prejudicia în vreun fel pe Principele Nicolae, dincolo de hărțuirea sa jenantă și absurdă cauzată de propria rudă, instanța din Lausanne lasă să se înțeleagă că Margareta și Duda au profitat de galopanta degradare a sănătății Regelui Mihai, bolnav și de Alzheimer, pentru a-l izola și a-l ține departe de Principele Nicolae, pe care-l doreau scos pentru totdeauna din linia succesorală. Potrivit martorilor audiați de instanță, Regele Mihai a solicitat, chiar și în această stare, în repetate rânduri, să își vadă nepotul, însă Margareta s-a opus cu strășnicie și cinism. 

Podul.ro vă prezintă, în exclusivitate, un pasaj din hotărârea instanței de la Lausanne, care a fost condusă de judecătorul Lionel Guignard: 

”Judge Lionel Guignard received testimony from several relatives of the late king, who are not named in Swiss news reports, that King Michael had asked his caretakers/family on numerous occasions during this time-frame to see his grandson. Each time, the king's requests to see his grandson, whom Michael named the eventual heir of the Romanian royal family in 2010, were reportedly rebuffed with objections by Michael's eldest daughter Margarita. The court learned that King Michael had been suffering from cognitive impairment and Alzheimer's disease”.

Adică:

”Judecătorul Lionel Guignard a primit mărturii de la mai multe rude ale regretatului Rege, care nu sunt menționate în rapoartele de știri elvețiene, care susțin că Regele Mihai a cerut îngrijitorilor și familiei sale de mai multe ori în acest interval de timp să-și vadă nepotul, pe care Regele Mihai îl numise eventual moștenitor al Familiei Regale românești în 2010. Solicitările ar fi fost respinse cu obiecții de către fiica cea mare a Regelui Mihai, Margareta. Curtea a aflat că Regele Mihai suferea de tulburări cognitive și boala Alzheimer”. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.