EXCLUSIV SURSE Ce îi pregătește Ludovic Orban lui Cîțu, cu scopul de a-l dărâma de la șefia PNL. Culisele unor întâlniri de taină


EXCLUSIV SURSE Ce îi pregătește Ludovic Orban lui Cîțu, cu scopul de a-l dărâma de la șefia PNL. Culisele unor întâlniri de taină

În ultimele două zile, Ludovic Orban și parlamentarii liberali din gruparea sa s-au întâlnit de câteva ori, de o manieră discretă, pentru a analiza ce posibilități de acțiune au în acest context politic. Bunăoară, una dintre întrevederi a avut loc la Parlament, într-o cameră de la etajul 5, iar o altă a fost organizată la cabinetul parlamentar al lui Orban, situat în imediata proximitate a sediului central de la Modrogan. 

Potrivit surselor Podul.ro prezente la discuții, contestatarii lui Florin Cîțu nu au decis încă un plan concret de acțiuni care să convină tuturor nemulțumiților. O parte dintre aceștia – în special parlamentarii dependenți de Ludovic Orban, care știu că, dacă situația va trena sau va rămâne neschimbată, nu doar că nu se vor mai regăsi pe listele partidului, dar vor fi și marginalizați programatic până atunci – sunt adepții ruperii PNL și a înființării unei noi grupări care să fie reprezentată parlamentar de la bun început. 

Alții vor să facă doar valuri interne, prin înființarea unei platforme de sine stătătoare în interiorul PNL, pentru a-i face opoziție și probleme lui Cîțu, recent sacrificat de Iohannis din funcția de premier, unde tot el l-a parașutat, cu urmările cunoscute. Și acest proiect este agreat printre susținătorii lui Orban, a cărui miză principală rămâne răsturnarea lui Cîțu, nu ruperea PNL.

După lepădarea lui Iohannis de Cîțu, îl locul căruia îl vrea premier pe Ciucă, Orban și susținătorii săi speră ca problemele lui Cîțu să devină din ce în ce mai mari, având în vedere că mai apare un centru de putere liberal, coordonat de general, căruia îi vor pupa inelul cu toată gura numeroși oportuniști, unii chiar și din caraghioasa #echipacastigatoare. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.