Iurie Reniță: Mare jale și prăpăd în tabăra socialiștilor (minipamflet la început de săptămână)


Iurie Reniță: Mare jale și prăpăd în tabăra socialiștilor (minipamflet la început de săptămână)

Mare jale și prăpăd s-au abătut asupra socialiștilor lui Dodon după vestea năprasnică că acesta nu va mai fi “oleacă președinte”, dar nici deputat. Pentru a-și înăbuși sentimentele tovărășeștii și lacrimile cristaline de disperare Vasile Bolea, cel mai aprig susținător și cel mai apropiat consătean al lui Dodon a revenit la vechea lui profesie, pe care o cunoaște cel mai bine – ruperea ștachetelor (cu tot cu cuie/chiroane) de pe gardurile construcțiilor autorizate din municipiul Chișinău (cu perspectiva de a se extinde și la Sadova). Tot în semn de protest și de deznădejde, Corneliu Furculiță, un alt consătean de-al lui Dodon, a decis că lunea aceasta să refuze demonstrativ kuliokul de bani pentru salarizarea sărmanilor socialiști, iar săptămâna viitoare să nu mai meargă pe mutele Athos (va sta trist, amărât, dar smerit, în vila sa cu 2 etaje de la Durlești). Junele kominternist Vladik Bătrâncea a dat alarma la Kremlin și pe mapamond, anunțând că nori negri s-au abătut asupra viitorului luminos al statalității Moldovioarei rusești, și, în semn de protest, a început să cânte, în pas cadențat, marșul de luptă "Varșovianka".

Pentru a respecta principiul egalității în drepturi și al genurilor și în semn de profund respect, dna Greceanâi va insista ca Igor Dodon să fie ales președinte de onoare al organizației femeilor din PSRM, iar vicepreședinte – Vladimir Odnostalco (cu condiția că nu va fi prins prea mult timp la marșurile de protest ale colegului Bătrâncea). Tot în semn de solidaritate și integritate socialistă, Grigore Novac s-a dezis de un nou teren în Stăuceni, din mare disperare acceptând unul nou, doar că în satul de baștină al "vojdiului/conducătorului" Dodon – Sadova. Primarul Ivan Ceban, anticipând posibilele inundații cauzate de lacrimile necontenite ale socialiștilor, a dispus ridicarea câtorva diguri pe răul Bâc. Politrukul Țârdea, chiar dacă-i nițel disperat, va face și el ceea ce știe mai bine.

x x x

Fabula deznădejdii și disperării socialiștilor este foarte simplă: conservă rusească Dodon simte că-i fuge pământul de sub picioare. Fără un Stoianoglo la procuratura generală, fără un Clima la Curtea de Apel, fără un Corduneanu la SPPS și la poliția de frontieră, fără un SIS total subordonat, petrecărețul de la Sadova vrea să "șteargă putina", altfel va trebui să răspundă pentru "Bahamas", pentru "Kuliok", pentru multe, multe alte acte de corupție și trădare de patrie. Nu întâmplător este organizată și vizita la Chișinău a lui Kozak. Există o sincronizare perfectă (așa a fost mereu!) a acțiunilor șefului de la Kremlin cu cele ale conservei rusești Dodon. Indiferent de decepțiile socialiștilor, de faptul că PSRM va avea conducere colectivă, de tertipurile pe care încă le face, Igor Dodon va trebui să compară în fața justiției, iar procuratura generală și SIS-ul ar trebui să-l ajute. Cu cât mai degrabă, cu atât mai bine!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.