USR îl acuză Florin Cîțu de „nemernicie” după ce premierul a decis „golirea” Fondului de rezervă al Guvernului şi distribuirea unui miliard de lei primarilor PNL, PSD și UDMR


USR îl acuză Florin Cîțu de „nemernicie” după ce premierul a decis „golirea” Fondului de rezervă al Guvernului şi distribuirea unui miliard de lei primarilor PNL, PSD și UDMR

USR precizează că, în şedinţa de Guvern de miercuri, prim-ministrul Florin Cîţu a alocat un miliard de lei din Fondul de Rezervă către primarii PNL şi UMDR, dar şi către primarii PSD de la care speră să obţină ajutor" pentru instalarea unui guvern minoritar, gestul fiind catalogat drept „nemernicie” de Dan Barna, vicepreședinte al formațiunii politice.

„Florin Cîțu a început marea împărțeală. Aseară, în ședința de guvern, premierul demis a alocat un miliard de lei din fondul de rezervă către primarii PNL și UMDR, dar și către primarii PSD de la care speră să obțină ajutor pentru instalarea unui guvern minoritar. Este o nouă dovadă că acest om s-a folosit de PNDL 3 pentru a șantaja și a obține președinția PNL, iar acum repetă figura: se folosește de banii din fondul de rezervă pentru a rămâne la Palatul Victoria.

Florin Cîțu acționează fără scrupule și fără nicio urmă de responsabilitate, aruncând în stânga și-n dreapta cu bani publici.

În plină criză, Ministerul Sănătății și Ministerul Transporturilor nu au primit toți banii de care aveau nevoie, pentru că Florin Cîțu a pus pe primul plan sinecurile și interesele personale. Miniștrii noștri au avut proiecte de investiții, de reforme, însă USR PLUS a fost exclus de la guvernare în plină criză, din cauza unui premier total iresponsabil.

După înființarea PNDL 3, marele jaf național orchestrat de Florin Cîțu continuă. E nevoie de criterii de transparență în ceea ce privește modul în care sunt alocați banii din fondul de rezervă. În prezent, regulile după care se împart acești bani sunt cele stabilite de Dragnea, în goana sa de a da bani preferențial către primari și consiliile județene”, arată USR pe pagina sa oficială de Facebook

Vicepreşedintele USR Dan Barna precizează că primăriilor conduse de edili USR nu le-au fost alocate fonduri. 

"Nemernicia prin care Cîţu a golit Fondul de rezervă al Guvernului şi l-a distribuit tuturor primăriilor, mai puţin primăriilor conduse de primari USR, confirmă, o dată în plus, că acest om nu avea ce să caute în această poziţie, că pălăria îi era mult prea mare. Să te răzbuni pe nişte sute de mii de cetăţeni ai României pentru că nu mai ai susţinere în Parlament arată nu doar cinism, ci şi o nedisimulată ticăloşie", a scris și Barna pe pagina sa publică de Facebook. 

#EchipaCâștigătoare a distribuit azi-noapte peste un miliard (1.010.966.000) de lei către primăriile din țară. Am asistat la un preview al PNDL3 ”Anghel Saligny”. 

În Maramureș banii au mers către primarii PNL, PSD, PMP, UDMR. 

Localitățile cu primari USR au primit ZERO LEI! 

Vă mulțumesc, dle. Florin Cîţu, în numele cetățenilor din Cernești, Leordina, Poienile de sub Munte și Rona de Sus, pentru faptul că "ați înțeles" nevoile acestor comunități”, scrie și senatorul USR Dan Ivan pe pagina publică de Facebook.  

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a informat miercuri că Guvernul a alocat peste un miliard de lei din Fondul de rezervă pentru proiectele locale, o parte din sumă urmând să acopere şi costurile privind serviciile de asistenţă socială şi de protecţie a copiilor plătite de consiliile judeţene, arată Agerpres.
 
Cseke Attila a precizat că 2.514 comune din România au primit o finanţare în valoare totală de 614.873.000 de lei, 194 oraşe au primit 95.588.000 de lei, iar 123.346.000 lei au fost alocaţi pentru 48 de municipii. Fondurile acoperă necesarul de finanţare a autorităţilor publice locale, în funcţie de execuţia bugetară a acestora şi de necesităţi. 
 
Conform unui comunicat al MDLPA, fondurile sunt necesare pentru finalizarea investiţiilor publice finanţate de stat sau din fonduri UE, precum şi pentru cheltuieli urgente ale autorităţilor publice locale. 
 
"Proiectele locale trebuie finalizate, ele trebuie să servească aceste comunităţi locale. Prin măsura adoptată astăzi ne asigurăm că investiţiile pentru care au fost cheltuiţi bani publici nu vor rămâne neterminate", a mai spus ministrul.   

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.