De ce vor mai arde de vii românii în spitalele de stat: corupția și incompetența, protejate de statul lui Iohannis


De ce vor mai arde de vii românii în spitalele de stat: corupția și incompetența, protejate de statul lui Iohannis

Cu detașarea turistului aflat în vacanță prin Florida, domnul Iohannis a constatat, întristat, după incendiul de la spitalul din Constanța: „Astăzi, din păcate, statul român a eșuat în misiunea sa fundamentală de a-și proteja cetățenii”. 

Dar statul român este chiar el. 

Acest stat este condus, din 2014, de cetățeanul Klaus Iohannis. Scrie în articolul 80, la primul alineat: „Preşedintele României reprezintă statul român”. Cel care simbolizează eșecul statului român este domnul președinte Klaus Werner Iohannis. 

Și nu mă refer doar la simpla semnificație simbolică a articolului 80 din legea fundamentală. Toți premierii din 2015 până azi au fost desemnați de domnia-sa, inclusiv cei de la PSD, pe care i-a pus în funcție ignorând protestele cetățenilor disperați. Din noiembrie 2019, Guvernul este controlat de partidul pe care Iohannis îl conduce, de facto, PNL. Mai mult, toți șefii parchetelor au fost numiți pe semnătura sa, el deținând și controlul politic al numirilor din ultimii doi ani.

Așa se face că, până azi, domnii procurori din statul reprezentat de numitul Iohannis n-au trimis în judecată pe nimeni după incendiul de la Spitalul Județean din Piatra Neamț, unde zece pacienți au ras de vii. 

Așa se face că nici azi nu s-a finalizat ancheta de la Institutul Matei Balș, unde cinci oameni au arse de vii, iar ulterior numărul victimelor a ajuns la 12. 

Așa se va face că, foarte probabil, după incendiul de la Constanța, unde șapte români au fost uciși, nu vom avea niciodată o anchetă care să ducă până la capăt, la adevărații vinovați, cei cu spate politic. 

Așa se face că este doar o chestiune de timp până când vom vedea alți oameni arși de vii prin spitalele românești. 

Aș vrea să fiu clar, să nu mă prefac că nu pun degetul pe rană: domnul Iohannis patronează un stat ultracorupt. Îl protejează. O parte din sumele sifonate din sistemul medical de stat ajung în buzunarele clienților PNL, apropiați de domnia-sa. A trecut neobservat faptul că vicepreședinte al PNL pe probleme de sănătate a fost ales domnul Cristian Bușoi, simbol al antireformismului și apărător al actualei situații din spitalele de stat. Domnul Bușoi, știm din 2016, se plimbă cu plăcere în lesa domnului Iohannis. Neoficial, el este capul răutăților, persoana care se opune cel mai vehement spargerii monopolului CNAS și al soluțiilor private în Sănătate. De ce? Fiindcă doar de la statul corupt se poate sifona. Acesta este doar un exemplu. Un exemplu care explică de ce statul lui Iohannis 

a) nu vrea să se atingă de lagărele de exterminare denumite spitale de stat (fiindcă de aici se poate fura masiv) și 

b) nu-i pedepsește pe cei vinovați de crimele cumplite din aceste spitale. 

Desigur, ne punem întrebarea: cam cât timp va mai răbda acest popor să vadă cum pacienții ard de vii în spitale? Și le spun: cu siguranță vor mai arde de vii câtă vreme numitul Iohannis patronează acest stat eșuat, inclusiv sistemul de lagăre de exterminare denumit „spitale de stat”. În ziua în care scăpăm de Iohannis, putem începe să demolăm și apoi să contruim.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.