Scriitorul și teologul Cristian Bădiliță îl demolează pe Iohannis: Un mediocru provincial care a tomberonizat PNL, a îngropat procesele Revoluției/Mineriadei și a ridicat statuia antiromânului Brukenthal în buricul Sibiului


Scriitorul și teologul Cristian Bădiliță îl demolează pe Iohannis: Un mediocru provincial care a tomberonizat PNL, a îngropat procesele Revoluției/Mineriadei și a ridicat statuia antiromânului Brukenthal în buricul Sibiului

În contextul în care lui Klaus Iohannis i-a fost acordat, din rațiuni de neînțeles, Premiul Carol cel Mare, cel mai important premiu politic european, scriitorul, teologul și traducătorul Cristian Bădiliță atrage atenția, pe pagina de Facebook a domniei sale, că șeful statului este un mediocru provincial care a tomberonizat PNL, a îngropat procesele Revoluției/Mineriadei și a ridicat statuia antiromânului Brukenthal în buricul Sibiului. 

Valori inestimabile și perene ale României sunt Paul Goma și Doina Cornea, nu Iohannis sau românofobul Brukenthal, amintește scriitorul. 

Podul.ro vă prezintă concluziile domnului Cristian Bădiliță: 

”Politețurile Occidentului. Mă bucură faptul că premiul Carol cel Mare al orașului Aachen, cel mai important premiu politic european, a fost atribuit unui cetățean român, fie chiar și președinte al unei republici nelegitime/ de origine stalinistă. 

Dar cum să mă bucure atribuirea unui asemenea premiu (primit de Havel, de Papa Francisc) lui Klaus Iohannis? Un mediocru provincial fără vreun merit aparte, care a îngropat procesele Revoluției și Mineriadei și care în 8 ani a bifat două isprăvi mari și late: instalarea statuii antiromânului Brukenthal în centrul Sibiului și tomberonizarea PNL. 

Aflu că la Cotroceni s a adunat popor mîndru și deștept pentru ovații cu prilejul atribuirii premiului. Nu mă mir. M aș fi mirat dacă s ar fi adunat în Piața Universității la moartea eroinei Doina Cornea sau a lui Paul Goma”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.