Deși Gorghiu a negat că e vocea lui Șandru pe înregistrarea potrivit căreia s-ar fi încercat mituirea unui parlamentar AUR înainte de moțiune, colegul acesteia admite chiar că s-a întâlnit cu deputatul aurist. Replica nimicitoare oferită de Seidler: "Aș putea acum să spun că vocea asta e chiar a lui Cîțu personal? Se întorc absurditățile pe care le faci împotriva ta"


Deși Gorghiu a negat că e vocea lui Șandru pe înregistrarea potrivit căreia s-ar fi încercat mituirea unui parlamentar AUR înainte de moțiune, colegul acesteia admite chiar că s-a întâlnit cu deputatul aurist. Replica nimicitoare oferită de Seidler: "Aș putea acum să spun că vocea asta e chiar a lui Cîțu personal? Se întorc absurditățile pe care le faci împotriva ta"

AUR a anunțat luni, 4 octombrie, că a depus probe, inclusiv filmări, la DNA, potrivit cărora "lideri ai PNL Timiş" au încercat să mituiască parlamentari auriști pentru a nu vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu. Ulterior, AUR a publicat și o înregistrare audio pe Youtube, în legătură cu care George Simion susține că pe parcursul acesteia se aude vocea deputatului PNL Cosmin Şandru care încerca să-l convingă pe deputatul AUR Ciprian Titi Stoica să lipsească astăzi de la votul moțiunii în schimbul unor funcții. 

Șandru i-ar fi transmis deputatului AUR următoarele: "Şandru îi spune deputatului AUR: ”Promovăm câţiva oameni, unde vrei tu, nu ştie nimeni. Îi facem membri PNL de formă şi gata. Ne spui unde, instituţii deconcentrate".

Redăm înregistrarea audio:



În schimb, senatoarea uselistă de Timiș, Alina Gorghiu, a negat imediat într-o intervenție la B1TV că pe parcursul înregistrării publicate de AUR s-ar auzi vocea deputatului PNL Cosmin Șandru. Ca replică, deputatul USR Cristian Seidler a ironizat-o pe aceasta pe parcursul aceleiași emisiuni, amintind despre penibilul episod în care PNL a contestat veridicitatea unor semnături de pe moțiunea de cenzură a USR-AUR. 

Alina Gorghiu: Eu îl știu pe Cosmin Șandru și nu este vocea colegului meu! Măcar atâta lucru vă poate confirma orice deputat care-l cunoaște. E un noroc că nu e vocea lui Cosmin Șandru, dar e un lucru pe care efectiv oricine din Camera Deputaților care-l știe pe acesta vi-l poate confirma. (...) Când facem acuzații de genul acesta în politică, de mituire, de cumpărare de vot, de nu știu ce, dacă sunt dovezi cu mare drag le discutăm la DNA, la Parchet, în orice instituție, dar în acest caz întâmplarea face că nu e vocea colegului meu. 

Cristian Seidler: Nu știu dacă e vocea dânsului. Dar aș putea să spun, aș putea să fac o speculație prin paralelism. Păi dacă doamna Gorghiu susținea că semnătura mea pe moțiunea de cenzură nu e a mea, că știe ea mai bine, atunci aș putea acum să spun că vocea asta este chiar a lui Florin Cîțu personal? Aș putea, nu? Sigur, nu ar avea nicio legătură cu realitatea, dar ca să vedeți cum se întorc în timp lucrurile, absurditățile pe care le faci împotriva ta. 

Dialogul complet dintre Gorghiu și Seidler de la 19:30: 



Deși Alina Gorghiu s-a grăbit să spună că nu e vocea lui, deputatul PNL Cosmin Șandru, într-o intervenție la Antena 3, nu a urmat aceeași partitură, negând doar că l-ar fi sunat pe respectivul deputat al AUR. Însă, Cosmin Șandru nu a negat că ar fi vocea lui și, mai mult decât atât, a precizat că s-a și întâlnit săptămâna trecută cu deputatul AUR Ciprian Titi Stoica pentru a afla poziția partidului său la moțiunea de cenzură de astăzi. 

"Cu siguranță nu l-am sunat eu pe acel domn deputat nici nu cred am numărul dânsului. M-am întâlnit cu dânsul şi nu eram numai eu. Undeva săptămâna trecută. Am avut doar o discuție să vedem poziția lor, dar nimic în a-l încerca să îl conving. Să nu fie extras din context. Dacă e înregistrarea cap coadă nu am nici un fel de emoție", a zis Cosmin Șandru la Antena 3. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.