EXCLUSIV: Cum erau PLĂTIȚI de Securitate așa-zișii liberali Bălăceanu Stolnici și Dan Amedeo Lăzărescu pentru turnătoriile lor venale. Amedeo Lăzărescu s-a lăudat la tv că dădea banii soțiilor celor ajunși la beci sau la pușcărie din pricina turnătoriilor lui


EXCLUSIV: Cum erau PLĂTIȚI de Securitate așa-zișii liberali Bălăceanu Stolnici și Dan Amedeo Lăzărescu pentru turnătoriile lor venale. Amedeo Lăzărescu s-a lăudat la tv că dădea banii soțiilor celor ajunși la beci sau la pușcărie din pricina turnătoriilor lui

Într-un amplu interviu exclusiv (detalii AICI) acordat autorului acestor rânduri, domnul Ion Varlam - fost deținut politic pentru 9 ani, figură importantă a Exilului, fost țărănist de frunte, scriitor și publicist - pune sub lupă și numeroasele turnătorii puțin spus venale ale așa-zișilor liberali Constantin Bălăceanu Stolnici, care odinioară conducea Senatul PNL (alături de alt turnător prolific: Mircea Ionescu-Quintus) și Dan Amedeo Lăzărescu, fost deputat și senator PNL. 

Ion Varlam evidențiază și faptul că Dan Amedeo Lăzărescu (tatăl vitreg al lui Călin Popescu Tăriceanu) a fost în stare să spună în direct la un post de televiziune că banii pe care îi primea de la Securitate pentru turnătorii i-ar fi oferit soțiilor celor arestați sau condamnați la închisoare în urma delațiunilor sale. Cu alte cuvinte, el le băga soții la pușcărie ca să ofere o ”pensie” soțiilor.

Vă prezentăm comentariile domnului Ion Varlam: 

”Vă amintesc că o (…) ‹pasiune regizată› - care se înscrie în aceeași metodă securistică a așa-ziselor dezvăluiri - s-a petrecut în urmă cu câțiva ani, cu prilejul demascării lui Constantin Bălăceanu-Stolnici și a lui Dan Amedeo Lăzărescu. Halal liberali, dom'le… turnători sadea! 

Amedeo Lăzărescu a fost tâmpitul care a recunoscut - și asta chiar la o emisiune transmisă în direct - nu numai că a turnat, dar că banii obținuți din această îndeletnicire infamă îi dădea nevestelor ălora pe care-i vânduse la Securitate! Adică, tu le turnai și le băgai bărbații în pușcărie… ca să le servești o pensie soțiilor?! 

Așa ceva... atâta lichelism! Asta-i halucinant, dom'le… e strigător la cer...”  

Citește întregul interviu AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.