Un deputat USRPLUS îi transmite lui Cîțu să nu mai spere că nu va vota moțiunea și impune o nouă condiționalitate: "Nu votez alt guvern dacă e pus vreun premier de paie, îndoielnic, cum ar fi de pildă domnul Bode cel bun la toate"


Un deputat USRPLUS îi transmite lui Cîțu să nu mai spere că nu va vota moțiunea și impune o nouă condiționalitate: "Nu votez alt guvern dacă e pus vreun premier de paie, îndoielnic, cum ar fi de pildă domnul Bode cel bun la toate"

În contextul în care premierul Florin Cîțu și alți lideri PNL și-au exprimat speranța că cel puțin 57 de parlamentari ai USRPLUS nu vor vota moțiunea de cenzură pentru ca acest demers să pice, unul dintre deputații formațiunii politice ultim menționate, Cătălin Teniță, a oferit un răspuns ferm, precizând că își va anula chiar o vizită la Varșovia pentru a contribui marți, 5 octombrie, la căderea actualului Executiv. 

Mai mult decât atât, Teniță a avertizat PNL că nu va vota un alt Guvern PNL-USRPLUS-UDMR în cazul în care liberalii aleg să susțină o variantă de premier precum Lucian Bode. 

"Domnul Câțu zice că se vor găsi 57 de parlamentari USRPLUS care să nu voteze moțiunea împotriva dânsului și "să nu fie mai socialiști decât PSD și mai extremiști decât AUR". Cam la fel le zice și domnul Rareș Bogdan.

Eu unul pot să îi zic așa despre mine.  

Mi-am anulat o plecare la Varșovia, la invitația International Republican Institute (care socialist nu este) pe care o aveam luni și marți. Pe teama drepturilor omului și a limitării amenințării jucătorilor statali autoritari, în cadrul Warsaw Security Forum. Mi-ar fi plăcut mult să merg că erau super teme, îmi pregătisem și intervenția.

Ba chiar am evitat și variantă să mă întorc luni noaptea ca nu cumva să pierd avionul  (avea tranzit prea scurt, nu existau variante certe dimineața) și să nu ajung marți la ora 12 la moțiune.

Deci o să votez la vedere. Să plece acasă.

Ba pot să îi asigur și de altceva pe distinșii domni.  

Eu unul nu votez alt guvern PNL-USRPLUS-UDMR decât dacă vine cu calendar clar de reforme, bătut în cuie la nivel de lună (dacă nu de zi). Și în nici un caz dacă e pus vreun premier de paie, îndoielnic, cum ar fi de pildă domnul Bode cel bun la toate.

Am zis și eu mă țin de cuvânt!", a scris deputatul USRPLUS pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.