"Nu ne temem de anticipate!". Seidler avertizează PNL că NU e suficientă schimbarea lui Cîțu din funcția de premier


"Nu ne temem de anticipate!". Seidler avertizează PNL că NU e suficientă schimbarea lui Cîțu din funcția de premier

Deputatul USRPLUS Cristian Seidler a declarat miercuri, 29 septembrie, în emisiunea "Bună, România!" de la B1TV, că formațiunea politică pe care o reprezintă nu se teme de scenariul alegerilor parlamentare anticipate. 

Radu Buzăianu: Avem această situație în care cei de la PSD spun că soluția ar fi alegerile anticipate, pentru că, dacă mă uit pe sondaje, se află într-o situație favorabilă. Însă, citesc o declarație a domnului Barna, făcută astăzi, care spune așa: "Poate fi o soluție". Deci practic și USRPLUS ia în calcul această soluție. 

Seidler: Cel puțin nu ne temem de această soluție. Am spus-o și data trecută, înainte de alegerile din 2020, că nu ne temem de electorat. 

Radu Buzăianu: Nu sunteți într-un moment foarte fericit. 

Seidler: Dar nici într-unul nefericit. În ceea ce ne privește eu sunt convins, în baza sondajelor pe care le-am văzut, că luăm un scor ca în 2020, dacă nu chiar unul mai bun. 

Radu Buzăianu: Deci luați în calcul și această variantă, a alegerilor anticipate. 

Seidler: Nu ne este frică. Evident din perspectiva mecanismului constituțional ar trebui să luăm în calcul și această chestiune. Nu-i de parcă am da înapoi. 

De asemenea, Seidler a avertizat PNL că schimbarea lui Florin Cîțu din funcția de premier, chiar dacă e o condiție obligatorie impusă de USRPLUS, nu este suficientă pentru încetarea crizei guvernamentale. 

Seidler: Doar schimbarea lui Florin Cîțu nu rezolvă problema de la care a pornit toată această criză, care se numește PNDL3. Dacă cineva are impresia că putem să mergem mai departe cu xulescu, nici nu contează cine, din partea PNL, dar să închidem ochii la forma în care a ajuns această OUG pe PNDL3, atunci răspunsul este "nu" (nu refacem coaliția de guvernare - n.red), căci de acolo a pornit această criză. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.