VIDEO Funeriu cere conducerii Digi24 să-l dea afară pe Prelipceanu pentru o afirmație de-a dreptul abominabilă: "Să spui așa ceva e nu numai patologic, ci și dincolo de ce poate fi acceptat de orice canal media"


VIDEO Funeriu cere conducerii Digi24 să-l dea afară pe Prelipceanu pentru o afirmație de-a dreptul abominabilă: "Să spui așa ceva e nu numai patologic, ci și dincolo de ce poate fi acceptat de orice canal media"

Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, a solicitat conducerii postului de televiziune Digi 24 să îl dea afară pe pseudojurnalistul Cosmin Prelipceanu. Solicitarea acestuia a venit în contextul în care Prelipceanu a afirmat marți, 28 septembrie, în emisiunea pe care o moderează, că școala ar trebui "să-i scape pe copii de părinții lor".

"Solicit* conducerii Digi24 să îl dea afară pe Prelipceanu. Să spui, în România lui 2021 că școala trebuie să îi scape pe copii de părinți este nu numai patologic, ci și dincolo de ce poate fi acceptat de orice canal media.  

*la previzibila întrebare de heităreală „cine ești tu, Funeriu, să soliciți celor de la Digi24 să-l dea afară pe îmbretelat, răspunsul e simplu: un simplu om cu simțul realității.

PS: dacă ministrul Cîmpeanu nu ar fi fost pe fază și nu ar fi reacționat, ar fi fost greu să rămână ministru. E un lucru bun că a reacționat, delimitându-se", a scris Funeriu pe Facebook. 

Afirmația abominabilă a pseudojurnalistului Cosmin Prelipceanu a fost făcută în cadrul unui dialog purtat cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, referitor la nivelul scăzut al ratei de vaccinare în România. Ca reacție, Cîmpeanu a transmis că nu poate fi părtaș la o asemenea afirmație. 

Sorin Cîmpeanu: Avem astăzi puțin peste 215 mii de elevi vaccinați. Cea mai mare parte sunt elevi din categoria de vârstă 16-19 ani, care au depășit 20% ca procent al celor vaccinați. În categoria de vârstă 12-15 ani suntem la un procent de 6%. Sunt foarte puțini acei elevi care sunt vaccinați.

Prelipceanu: Ne-ați spus despre niște petiții, unii vor închiderea școlilor, alții vor să le păstreze deschise. Dar printre petițiile acelea nu e niciuna care să spună "veniți să le explicați părinților de ce trebuie să își vaccineze copiii"? Nu vă cere nimeni asta?

Sorin Cîmpeanu: Nu. Nu-mi cere nimeni asta. 

Prelipceanu: Mâine dimineață la ora 10, UNICEF, colonelul Valeriu Gheorghiță și cu mine vom explica încă o dată de ce e important să se vaccineze părinții. Printre aceste 350 de petiții cel puțin 200 denotă o lipsă de educație, un respect minim la nivel uman...

Sorin Cîmpeanu: Conțin înjurături? 

Prelipceanu: Da. Nu pun accentul decât pe lipsa de educație. 

Sorin Cîmpeanu: Dacă suntem în țara cu o treime din oameni vaccinați, în condițiile în care sunt atâția oameni care mor în spitale, este absolut clar că avem o problemă de educație. Cred că nu mai avem nevoie de înjurăturile pe care le primiți dvs. prin petiții. Nu e clar că avem o problemă de educație? Oamenii în țara aceasta nu reușesc să înțeleagă că suntem într-un pericol de moarte. 

Sorin Cîmpeanu: Din păcate.

Prelipceanu: N-ar fi bine ca măcar de copiii lor să avem grijă, măcar copiii lor să înțeleagă asta? Asta trebuie să facă școala, să-i scăpăm pe copii de părinții lor. Asta trebuie să facă școala. 

Sorin Cîmpeanu: Nu pot să fiu părtaș la această afirmație. 

Prelipceanu: Ba da! Vă spun eu, asta ar trebui să se întâmple! 

Sorin Cîmpeanu: Pot să vă spun că într-un exemplu pe care vi l-am dat, în care 99% din părinți au refuzat testarea, au fost mai mulți elevi care au spus că ei ar vrea să se testeze, ba chiar să sa vaccineze dacă ar avea acordul părinților. Și educația ajută. Ajută și din această perspectivă. 

Vedeți video de la 21:40: 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.