Președintele Braziliei a anunțat că Marea Britanie vrea un acord de urgență pentru livrarea unor alimente


  • ACP
  • Sep 24, 2021 19:25
  • 2586
Președintele Braziliei a anunțat că Marea Britanie vrea un acord de urgență pentru livrarea unor alimente

Premierul britanic Boris Johnson i-a cerut zilele trecute președintelui Braziliei, Jair Bolsonaro, la New York, încheierea unui un acord „de urgență” pentru furnizarea un produs alimentar care a început să lipsească în Marea Britanie. 

Bolsonaro a declarat, joi, că a transmis ministrului său al Agriculturii, Tereza Cristina, cererea premierului britanic făcută săptămâna asta când cei doi s-au întâlnit în timpul lucrărilor adunării ONU. 

Creștere abruptă a prețului la gazele naturale a forțat unele fabrici britanice de îngrășăminte să își oprească producția în ultimele săptămâni, ceea ce a dus la o penurie de dioxid de carbon utilizat pentru producerea gheții carbonice folosite la păstrarea alimentelor dar și la acidularea băuturile răcoritoare și a berii, printre altele. 

Guvernul britanic încearcă să prevină lipsa unor produse alimentare, astfel că a extins sprijinul de urgență al statului pentru producătorii de alimente, pe care i-a avertizat să se pregătească pentru o creștere cu 400% a prețurilor la dioxid de carbon. 

Premierul Johnson a respins în mod repetat sugestia că ar putea exista probleme cu aprovizionarea cu unele produse alimentare, precum curcanul prăjit sau alte produse tradiționale pentru masa de Crăciun, deși unii furnizori au avertizat despre posibilitatea acestui fapt. 

Imediat după declarația președintelui brazilian, ambasada Marii Britanii în Brazilia a contestat relatarea lui Bolsonaro, spunând că ceea ce a spus președintele brazilian nu este tocmai exact – detalii AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.