"Cerem DEMISIA premierului Florin Cîţu!". Se anunță PROTEST la Romexpo în ziua Congresului PNL


"Cerem DEMISIA premierului Florin Cîţu!". Se anunță PROTEST la Romexpo în ziua Congresului PNL

Organizațiile civice Corupția Ucide, Inițiativa România, Rezistența, Rezistența Civică Galați, Geeks for Democracy și Insistăm au anunțat pe Facebook că sâmbătă, 25 septembrie, de la ora 9, îi vor cere demisia lui Florin Cîțu din funcția de premier pe parcursul unui protest organizat la Romexpo, locul unde se desfășoară Congresul PNL în aceeași zi. În cadrul unui comunicat, activiștii civici au avertizat PNL că va fi o formațiune politică irelevantă la alegerile din 2024 în cazul în care nu optează pentru refacerea coaliției guvernamentale cu USRPLUS. 

Redăm comunicatul organizațiilor civice: "Cerem DEMISIA premierului Florin Cîţu și refacerea de urgenţă a coaliţiei de guvernare!

Florin Cîţu s-a dovedit a fi incapabil să conducă guvernul şi să menţină coaliţia de la guvernare pe care oamenii au învestit-o prin vot. PNL nu a fost ales să guverneze singur, ori misiunea acestuia este în mod evident concentrată pe distrugerea coaliţiei şi epurarea miniştrilor şi secretarilor de stat care nu-i servesc interesele personale.

În toate declaraţiile publice, actualul premier şi echipa lui insistă cu ''lupta împotriva inamicului nostru comun PSD'' şi îşi închipuie că revolta cetăţenilor este îndreptată către un nume de partid.

Se înșeală!

Revolta oamenilor este îndreptată către:

Oricine alege să ne fure banii din taxe şi impozite fără scrupule. Fie că metoda se numeşte ''Anghel Saligny'', PNDL 1, 2.. sau alte găselniţe de sifonat banul public. Oricine alege să ne mintă cu tupeu şi să calce în picioare încrederea şi promisiunile în baza cărora au fost învestiţi cu votul nostru; oricine alege să demită oamenii competenţi şi integri care servesc interesul public pentru a-şi numi în schimb prietenii, rudele şi membrii de partid în funcţii publice, pe criterii de loialitate şi obedienţă!

Prin acţiunile din ultimele săptămâni, premierul Florin Cîţu a demonstrat, fără echivoc, că e capabil de toate cele de mai sus exact ca Liviu Dragnea, doar pentru a pune mâna pe putere.

Îi cerem DEMISIA din toate funcţiile publice şi facem un apel către PNL:

Reformele promise nu au fost livrate! Justiţia independentă, transparenţa actului de guvernare şi implicit bunăstarea românilor întârzie să apară! Ce alegeţi? Încotro mergeţi?

Vă aşezaţi la masă cu PSD şi peste 3 ani intraţi (iar) în irelevanţă sau refaceţi coaliţia? Nu aţi fost mandataţi să guvernaţi singuri şi nici în formula USL!!

Dacă trădați încrederea oamenilor acum, vă asumaţi consecinţele!!!

📢 Ne vedem în stradă!

Sâmbătă, la ROMEXPO!!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.