Politrucul Cîțu, deranjat de profesioniștii puși în funcții publice: Berceanu, demis din funcția de șef al GNM


Politrucul Cîțu, deranjat de profesioniștii puși în funcții publice: Berceanu, demis din funcția de șef al GNM

UPDATE 

Până la numirea unui nou șef, conducerea Gărzii Naționale de Mediu a fost preluată de Alexandru Lucian Vasile, președinte al organizației de tineret a PNL Călărași și fiu al primarului din comuna Jegălia.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Îngrijorat că rămâne fără funcții de împărțit înainte de Congres și dorind să-și asigure victoria în cursa internă pentru șefia PNL prin toate mijloacele, premierul Florin Cîțu a decis să-l demită și pe Octavian Berceanu, din funcția de șef al Gărzii Naționale de Mediu, chiar dacă acesta a avut rezultate remarcabile, singura lui "vină" fiind că a fost susținut de USRPLUS. 

"Mulțumesc colegilor din GNM pentru că au produs, în 6 luni cât am lucrat împreună, cele mai bune rezultate din istoria de 20 de ani a Gărzii Naționale de Mediu.

Sper ca săptămâna viitoare colegii din GNM să beneficieze de ajustarea echitabilă a veniturilor, lucru pentru care am luptat împreună cu ministrul Tánczos Barna și căruia îi mulțumesc pentru spiritul de echipă", a scris Octavian Berceanu pe Facebook. 

Jurnalistul Stelian Muscalu a trecut în revistă, într-o postare pe Facebook, un scurt bilanț al activității lui Berceanu ca șef al GNM.

"În 2020, pe parcursul întregului an, au fost efectuate putin peste 600 de acțiuni de combatere a introducerii de deșeuri în România. În acest an, doar în primele 6 luni, sub comanda lui Berceanu au fost peste 1800 de astfel de acțiuni.  

Conform datelor statistice, Garda de Mediu a avut cel mai bun an din ultimii 20. Care credeți că este decizia la vârful politicii românești în fața unor astfel de rezultate??? Îl schimbăm, a fost o greșeală să punem un om bun, profesionist în instituțiile statului. Să rămânem proști și supuși unei clase politice bolnave, mediocre și de prea multe ori de-a dreptul imbecile. Sunt oameni pentru care ROMÂNIA nu contează, important este votul, interesul personal și al partidului. ATÂT!!!", a scris Muscalu pe Facebook. 

O reacție față de decizia premierului a venit și din partea USRPLUS: "Premierul Florin Cîțu continuă să elimine profesioniștii aduși de USR PLUS. În 6 luni, Garda de Mediu a obținut cele mai bune rezultate din ultimii 20 de ani. Pentru prima dată, un șef al Gărzii de Mediu a abordat problema arderilor și transporturilor ilegale de deșeuri, bucureștenii au putut respira un aer mai curat și mii de tone de deșeuri au fost oprite la granița României. Mulțumim, Octavian Berceanu, pentru activitatea din fruntea Gărzii Naționale de Mediu".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.