Securiștii au câștigat din nou: regimul lui Klaus nu se atinge de pensiile speciale


Securiștii au câștigat din nou: regimul lui Klaus nu se atinge de pensiile speciale

Circa 11 miliarde de lei plătesc în 2021 contribuabilii români pentru toate pensiile speciale, camuflate sub diverse denumiri. Suma crește de la an la an.

Înainte de a continua, aș vrea să pun capăt unui mit, unei uriașe minciuni: și PNL, și USR PLUS, au făcut multă gălăgie că vor să abroge pensiile speciale. Au mințit și mint și acum! Celebră este promisiunea lui Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL: “Eliminăm pensiile speciale în 90 de zile“. A spus asta în aprilie 2019. Nu s-a eliminat mai nimic. S-au abrogat pensiile speciale ale parlamentarilor, dar este posibil ca aceștia să și le recâștige în instanță, dacă legea a fost făcută prost cu intenție – ca multe alte legi marca PNL-USRPLUS-UDMR. USR PLUS nu-i cu nimic mai breaz: a aruncat pe piață tot felul de proiecte, știind că ele fie vor fi respinse în Parlament, fie vor pica la CCR-ul lui Dorneanu. Printre dinți, Dan Barna a spus că abrogarea acestor pensii este un proiect pentru finalul lui 2023. O altă minciună: nimeni nu va avea acest curaj exact înainte de 2024, an în are vor fi alegeri locale, parlamentare și prezidențiale. 

Tehnic, soluția era simplă: se copia legea guvernului Boc, din 2011, care a fost deja verificată de CCR și a trecut, și se transpunea în lege. Ideea a fost avansată chiar de un judecător de la CCR, Daniel Morar. Dar nimeni nu vrea să facă asta. De ce? Nu vor să deranjeze sistemul securist. Pentru că, să spunem adevărul: din cei 11 miliarde de lei plătiți pe pensii speciale, peste nouă miliarde sunt pensiile celor din ministerul Apărării și de Interne. Plus câteva sute de milioane la SRI. Boc a intrat în aceste pensii și a reușit să taie din povara asupra contribuabililor români. Klaus Iohannis, păpușa sistemului securist care conduce de fapt România, nu are acest curaj. 

Nu vă mai complic cu detaliile tehnice, cert este că milioane de contribuabili români sunt efectiv jefuiți de stat pentru a plăti privilegiile castelor care conduc țara. Mai sunt pensii speciale și-n alte țări, dar sunt limitate. Nicăieri nu asistăm la o asemenea sfidare: 

- pensii speciale acordate securiștilor și milițienilor care au terorizat românii, în regimul Ceaușescu

- pensii speciale care continuă să fie plătite unor penali care au ajuns la pușcărie

- pensii speciale care vin după 20-25 de ani de muncă, după care beneficiarii lor se reangajează la stat. 

În acest timp, statul vrea să-i pună pe români să muncească până la 70 de ani, pensia medie în sistem fiind de 320 de euro, bani cu care bieții oameni abia vor plăti medicamentele și facturile la energie, în iarna care vine. Nu vreau să cobor în populism, ci doar să arăt ce uriașă sfidare se perpetuează. Câteva milioane de cetățeni români au votat în 2020 în speranța că se va pune capăt bătăii de joc. Dar, ce să vezi? Se pregătesc pensiile speciale pentru aleșii locali! UDMR și PNL par să se fi înțeles să pună în aplicare această nouă sfidare, legiferată de PSD, dar care-n 2020 a fost “suspendată“. Ar fi vorba, la o primă vedere, de încă circa un miliard de lei anual, o estimare modestă. 

Încep să cred că regimul Iohannis va fi cea mai mare catastrofă pentru România, după Iliescu-PSD. Toate relele legiferate de PSD sunt puse acum în practică. Urâtă bătaie de joc și trădare a contribuabililor, care așteptau o guvernare de dreapta care să scoată țara din dezastrul Ciuma Roșie+Covid-19. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.