"Cum ar fi ca românii să nu își mai plătească taxele până după Congresul PNL?". Moșteanu "mitraliază" CCR pentru hotărârea cu iz politic, favorabilă premierului Cîțu


"Cum ar fi ca românii să nu își mai plătească taxele până după Congresul PNL?". Moșteanu "mitraliază" CCR pentru hotărârea cu iz politic, favorabilă premierului Cîțu

Liderul deputaților USRPLUS, Ionuț Moșteanu, a subliniat, într-o postare pe Facebook, că decizia CCR de a dezbate sesizarea premierului Florin Cîțu împotriva moțiunii de cenzură abia pe 28 septembrie, după Congresul PNL, este fără doar și poate una politică. 

CITIȚI ȘI: Cîțu, victorie de etapă în perspectiva bătăliei interne din PNL. Anunțul făcut de CCR

"CCR ne spune astăzi că putem suspenda și Constituția până după congresul PNL. CCR a decis că dezbaterea pe sesizarea lui Cîțu va avea loc după congresul PNL.  

Dacă mai era nevoie de o confirmare a blatului Cîțu - Ciolacu, îl avem astăzi. Alianța PSD/Ciolacu - PNL/Cîțu, noul USL, nu au avut alt scop decât să amâne votul pe moțiune până după congresul PNL. Chiar dacă asta au însemnat zile de abuzuri în Parlament, încălcarea legii și Constituției.  

Întreaga Românie a fost luată captivă de „echipa câștigătoare”. Au aruncat România în criză politică prin excluderea USR PLUS de la guvernare și au reînființat USL-ul în Parlament, totul în plină criză sanitară, creșterea euro și explozia prețurilor.  

Cum ar fi ca românii să nu își mai plătească taxele și impozitele până după congresul PNL?  

Conform Constituției, moțiunea ar fi trebuit dezbătută și votată marți, după expirarea termenului constituțional de 3 zile. Orice depășire este o încălcare a Constituției. Poate asta ar fi trebuit să fie grija CCR astăzi, nu congresul PNL. Rolul CCR este să fie garantul respectării Constituției, nu de arbitru în jocurile interne PNL", a zis liderul deputaților USRPLUS. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.