Fenechiu recunoaște că întreaga țară e BLOCATĂ de Congresele PNL și USRPLUS. Când se așteaptă liderul senatorilor liberali să se refacă coaliția guvernamentală


Fenechiu recunoaște că întreaga țară e BLOCATĂ de Congresele PNL și USRPLUS. Când se așteaptă liderul senatorilor liberali să se refacă coaliția guvernamentală

Liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, a recunoscut joi, 16 septembrie, la Antena 3, că România este blocată practic de Congresele celor 2 partide care au format coaliția guvernamentală, PNL și USRPLUS, iar astfel abia în intervalul 2-10 octombrie se așteaptă la o soluționare a crizei politice.

Întrebare: E posibil un Guvern minoritar cu sprijin PSD în Parlament? 

Fenechiu: Principala preocupare și prioritate a PNL e refacerea Guvernului de coaliție. Nu cred că în momentul de față se pune în discuție vreo altă soluție. E adevărat că va trebui să treacă 25 septembrie (Congresul PNL - n.red.), poate și 2 octombrie (Congresul USRPLUS - n.red.). Estimarea mea e că până în 10 octombrie vom avea un Guvern PNL-USRPLUS-UDMR. 

Întrebare: Țara stă după cele 2 Congrese? 

Fenechiu: Da. Eu așa cred, după cele 2 Congrese, când cele 2 partide vor avea conduceri statutar alese. Atunci e momentul în care cele 2 conduceri ale partidelor rezultate în urma Congreselor vor putea să se așeze la masă, să treacă peste problemele care ne-au creat anumite divergențe. Și personal sunt un susținător al unui Guvern de coaliție PNL-USRPLUS-UDMR. Da, au fost probleme, da e dificil de discutat cu ei, au uneori anumite idei cu care intrăm în coliziune, dar cred că din această coliziune de idei pot rezulta programe de guvernare bune pentru români, poate rezulta mai multă transparență și lucrurile pot evolua în sensul în care își doresc românii. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.