"Ordin criminal!". Semnalul de alarmă dat de un deputat: "La Spitalul Județean Suceava s-a decis sistarea internărilor pentru pacienții cronici"


"Ordin criminal!". Semnalul de alarmă dat de un deputat: "La Spitalul Județean Suceava s-a decis sistarea internărilor pentru pacienții cronici"

Deputatul USRPLUS Emanuel Ungureanu a atras atenția asupra unui document din data de 14.09.2021 care atestă faptul că, pe fondul creșterii numărului de cazuri COVID, "la Spitalul Județean Suceava s-a dat dispoziție pentru sistarea internărilor pentru pacienții cronici". Deputatul USRPLUS a catalogat această decizie luată de managerul spitalului, Alexandru Calancea (foto), ca fiind criminală. 

"Ordin criminal!

Am avertizat public că este nepermisă închiderea spitalelor pentru pacienții cronici!

Din păcate, la Spitalul Județean Suceava s-a dat dispoziție pentru sistarea internărilor pentru pacienții cronici.

O decizie criminală a conducerii acestui spital.

Avertizez public conducerea DSP-urilor să nu permită discriminarea bolnavilor cronici!

În România trebuie tratați TOȚI bolnavii, nu doar cei infectați cu Covid-19!

Am informații că se pregătește închiderea unor spitale ca cel de la Râmnicu-Sărat și transformarea unor unității sanitare exclusiv în unități Covid.

O mare eroare!

Repet, ar fi criminal să se repete greșelile de la începutul pandemiei!

Toate spitalele publice dar și private trebuie să trateze Covid pe circuite speciale dar și bolnavii cu alte afecțiuni.

Îl rog pe noul ministru al Sănătății, Cseke Attila să comunice cu noua conducere a Spitalului Județean Suceava și să îi convingă să revoce dispoziția abuzivă prin care sistează internările pacienților cronici!

Aștept ca acest mesaj să ajungă de la Ministerul Sănătății către tot sistemul sanitar din România!

Pacienții din România au în mod egal dreptul la viață și la tratament echitabil", a scris Ungureanu pe Facebook. 

Vedeți documentul: 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.