EXCLUSIV Naș al agentului FSB Iurie Roșca și șef al Jurnal TV, Val Butnaru amenință Podul.ro cu tehnici FSB-iste și apucături de raket. Cerem un audit serios la oficina moldovenistă Jurnal TV. Nu mai vine kuliokul în redacție?


EXCLUSIV Naș al agentului FSB Iurie Roșca și șef al Jurnal TV, Val Butnaru amenință Podul.ro cu tehnici FSB-iste și apucături de raket. Cerem un audit serios la oficina moldovenistă Jurnal TV. Nu mai vine kuliokul în redacție?

Mărturisim că ne-am amuzat copios, marți după-amiază, când am aflat că nașul de cununie al agentului FSB Iurie Roșca – l-am numit pe Val Butnaru, șef la oficina moldovenistă Jurnal TV, personaj la rându-i acuzat public de FSB-ism – amenință Podul.ro cu un proces și chiar se pretează să ne ceară bani (euro, nu ruble!), insinuând că va fi vai de noi dacă nu-l plătim rapid. Regretăm că nu ne aude hohotele de râs. 

În primul rând, îi amintim lui Val Butnaru că România este țară membră a Uniunii Europene și a NATO. La noi există stat de drept, iar libertatea de exprimare e garantată de Constituție, nu avem nevoie de o lege în sensul ăsta, așa că degeaba o invocați pe cea din R.Moldova în limba dvs de lemn ce ne amintește de vremea sovietelor. Avem o nedumerire: cumva ați realizat deja ”unirea inteligentă”, aia pe care o promovați la Jurnal TV și care neagă orice Unire și românism, și ați uitat că există o graniță pe Prut? 

În al doilea rând, din impertinență sau la comandă, Val Butnaru găsește de cuviință să se comporte ca un raket – nu doar că ne amenință, dar cere și bani de la Podul.ro (10.000 de euro, nu de ruble), și asta în lipsa oricărui proces (!), ceea ce nu e doar caraghios, ci e și inadmisibil. 

Ați sărăcit de când au fugit tâlharii Rusiei peste granițe? E prea mare distanța de la un kuliok la altul? Nu mai aveți bani de fixativ pentru iconele celui mai purulent moldovenism? De unde apucăturile astea? Cumva emiteți de la Tiraspol și nu de la Chișinău?

CITEȘTE și EXCLUSIV Numele agenților FSB implantați la TV8, Jurnal TV și Radio Europa Liberă Moldova. LISTA lui Vasile Costiuc. Rețelele FSB coordonate de Natașa Morari, Val Butnaru, Alexei Tulbure și Vasile Botnaru. Acuzații explozive

Ne-a mai reținut atenția un aspect absurd – Val Butnaru ne acuză că nu i-am publicat dreptul la replică în condițiile în care NU a trimis niciun drept la replică! 

Solicităm autorităților abilitate să realizeze un audit serios la Jurnal TV, oficină a moldovenismului de toate tipurile și nu numai, pentru a clarifica problema finanțării acestei sinecuri mediatice și pentru a tranșa numeroasele acuzații publice care susțin că TV8 și Jurnal TV sunt televiziuni inventate, menținute și finanțate de Federația Rusă, întregul content revărsat de aceste oficine cât și cazul Morari-Platon legitimând mai mult decât rezonabil toate aceste semne de întrebare. Domnule Val Butnaru, ați primit bani de la numeroșii infractori pe care i-ați găzduit și spălat la Jurnal TV? De unde ați avut bani ca să cumpărați Jurnal TV? Au fost bani cinstiți, sau totul a presupus o donație? Dacă da, din partea cui?  

Podul.ro nu se lasă intimidat de amenințările proferate de Butnaru și Jurnal TV, dimpotrivă: avem în lucru o serie de investigații despre agentura lui Iurie Roșca și despre ramificațiile pe sticlă ale acesteia. Poate într-un viitor apropiat domnul Val Butnaru o să ne povestească cum a devenit stăpân pe tipografia ”Prag 3” împreună cu finul FSB-ist Iurie Roșca, agent interzis pe teritoriul României. Amenințările FSB-iste NU ne sperie. Sunt dovada că ne aflăm pe drumul cel bun. Sunt dovada că se încearcă deturnarea, relativizarea și îngroparea cazului Morari-Platon cu scopul salvării rețelelor rămase la vârful televiziunilor așa-zise ”proeuropene”, ”proromânești” și ”anticorupție”. Nu veți reuși. 

CITEȘTE și EXCLUSIV: Misiunile FSB ale cuplului Natașa-Platon NU sunt un sexgate, ci o uriașă problemă de securitate națională. Kremlinul l-a trimis pe Platon în R.Moldova pentru a falimenta sistemul bancar al țării, iar Natașa i-a fost parașută de siguranță. Agentura de la TV8 și Jurnal TV încearcă deturnarea subiectului. Războiul serviciilor

Remarcăm că Val Butnaru și Jurnal TV au avut nevoie de nu mai puțin de 4 zile ca să răspundă cu amenințări, insolență și presiuni unor acuzații oficiale lansate de o a terța persoană (Vasile Costiuc), într-un interviu Podul.ro care respectă toate normele deontologice. De ce au avut nevoie de 4 zile? Fiindcă au așteptat ca ONG-urile aflate în tandrețuri cu TV8 și Jurnal TV să iasă cu o compunere pe alocuri agramată în care încercă, de asemenea, o relativizare și o obliterare a subiectului. Aceste ONG-uri și asociații sunt direct vinovate pentru halul fără de hal în care băltește o mare parte a presei din R.Moldova. Sunt îndopate cu bani europeni în proiecte vizând ”presa independentă”, ”asanarea presei”, ”lupta împotriva fake news” și alte de-astea, dar nu numai că nu fac nimic, ci și sunt controlate de personaje și grupuri de interese aflate chiar în instituțiile mediatice la care ne referim. Dacă aceste ONG-uri și asociații și-ar fi făcut datoria așa cum trebuie, probabil că nu am fi vorbit acum de cazul Morari-Platon. 

Considerăm că, în loc să relativizeze cazul Morari-Platon și ramificațiile aferente, aceste ONG-uri și asociații ar trebui să realizeze un studiu de caz pentru a decide, cu argumente și fapte, dacă ce fac aceste televiziuni e ”jurnalism”, e banditism sau e terorism mediatic, la comanda Departamentului Moldova de la Kremlin. Desigur, nu avem așteptări de la aceste organisme, dar vom scrie curând despre încrengăturile de interese de la vârful lor. 

Ne-a mai șocat un aspect din scrisorica lui Val Butnaru: nici mai mult, nici mai puțin, șeful Jurnal TV inventează un pasaj de câteva rânduri pe care cică noi ar trebui să îl publicăm în integralitate, cu scuze siropoase față de el și sinecura moldovenistă pe care o conduce. Practica ne amintește de Securitatea din anii ꞌ50, de reeducare și de serviciile secrete rusești care își forțau victimele să accepte acuzațiile scrise în prealabil de agenți. Nu mai trăim pe vremea criminalilor Beria și Drăghici, domnule Butnaru, emanicipați-vă. 

CITEȘTE și EXCLUSIV Acuzații explozive: TV8, Jurnal TV și Europa Liberă Moldova sunt instrumente ale războiului hibrid purtat de Rusia. Vechea agentură a lui Iurie Roșca e înșurubată în toate aceste oficine. Dezvăluirile lui Valentin Dolganiuc

În final, vă prezentăm din nou acuzațiile pe care Vasile Costiuc (lider al partidului Democrația acasă) le-a adus la adresa a ceea ce numește ”agentura FSB de la Jurnal TV” (citiți AICI întregul interviu): 

”Reporter: Care este agentura rusească înșurubată la Jurnal TV? 

Vasile Costiuc: Acolo cei mai importanți FSB-iști sunt șefii platformei, Val Butnaru și Alexei Tulbure. Acolo moldovenismul este pompat pe toate planurile. Val Butnaru este nașul lui Iurie Roșca, coordonator al Sputnik Moldova și agent al FSB care a compromis mișcarea unionistă și care are interdicție de intrare pe teritoriul României. La Jurnal TV activează mai multe personaje din vechea agentură a lui Iurie Roșca. Acum, în plin tămbălău, remarc că Jurnal TV depune eforturi însemnate ca să se distanțeaze de Natașa Morari, care prin, cum să vă spun, printr-o nefericită întâmplare, a rămas însărcinată și i-a făcut un copil celui mai mare pericol financiar pentru Republica Moldova, interlopului care controla și încă mai controlează o bună parte din sistemul financiar al țării. Remarcați că și Europa Liberă face tot ce e posibil ca să se distanțeze acum de Natașa Morari și de agentura FSB de la TV8. 

CITEȘTE și EXCLUSIV Agenta FSB Natașa Morari ar trebui să ne spună ai cui copii sunt TV8 și Jurnal TV, care promovează moldovenismul pozând în televiziuni ”românești”. Cum controlează Rusia presa ”proeuropeană” și ”anticorupție”. Noile tancuri ale Kremlinului și ”jurnaliștii” lor

Recent a ieșit la suprafață informația că, în ultimii patru ani, TV8 a primit 3 milioane și 250 de mii de euro de la diferiți parteni externi, printre care se numără și România, în cadrul unui program ce ar viza așa-numita ”presă liberă”, care de fapt este presă rusească. Asta e o mare reușită a FSB, când își promovează sculele și propaganda prin intermediul banilor din Occident și din România. Oare câți bani pentru ”presă liberă” s-au dat și la Jurnal TV, lui Val Butnaru și lui Alexei Tulbure, șefii de rețea de acolo”. 

P.S. Avem detectoare de minciuni performante la București, domnule Val Butnaru, mare păcat că finul Iurie Roșca nu mai poate intra în România, ca să le încerce. Sperăm totuși să mai puteți intra dumneavoastră, deși pentru asta chiar nu putem băga mâna în foc, având în vedere activitățile ”mediatice” pe care le patronați dincolo de Prut. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.