Acuzație bombă: mama premierului Florin Cîțu ar fi făcut PUȘCĂRIE pentru furt, iar bunicul ar fi fost condamnat penal. De ce nu clarifică premierul semnele de întrebare


Acuzație bombă: mama premierului Florin Cîțu ar fi făcut PUȘCĂRIE pentru furt, iar bunicul ar fi fost condamnat penal. De ce nu clarifică premierul semnele de întrebare

Potrivit fostului procuror și senator Valer Marian, mama și bunicul actualului premier Florin Cîțu au fost condamnați de justiție, înainte de ꞌ89, pentru fapte penale

Mama lui Cîțu ar fi executat un an după gratii, pentru furt, potrivit aceleași surse. 

Vă prezentăm acuzațiile fostului procuror și senator: 

”Premierul Florin Cîțu a intrat incontestabil in randul penalilor patriei dupa ce a fost facuta publica, cu dovezile de rigoare, condamnarea sa din Statele Unite ale Americii la doua zile de inchisoare si la o amenda penala de 1000 de dolari. Ramane de clarificat daca a condus numai sub influeta alcoolului sau si a drogurilor. De asemenea, ramane de clarificat daca primul ministru al Romaniei a comis o frauda financiara prin neplata unui credit de 6.700 dolari, contactat de la o banca cunoscuta din Statele Unite. Totodata, seful Guvernului Romaniei trebuie sa clarifice cine i-a suportat costul ridicat al studiilor universitare facute dincolo de Atlantic, care sunt estimate la circa un sfert de milion de dolari. Confirmand proverbul ca aschia nu sare departe de trunchi, Florin Cîțu provine dintr-o familie cu antecedente penale. Conform unor surse din Ramnicu Valcea, si mama sa si bunicul sau matern ar fi suferit condamnari penale. Potrivit acestora, mama sa ar fi fost condamnata in la un an inchisoare cu executare pentru furt”, susține Valer Marian. 

În acest context, jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob (Inpolitics) comentează

”Nu știm cît de susținută e acuzația respectivă, dar, foarte interesant, în luna iunie, o întrebare legată exact de aceste condamnări ale mamei și bunicului i-a fost adresată public premierului, printr-o interpelare parlamentară, de către deputatul PSD Daniel Ghiță.
Deși avea ocazia să tranșeze situația, la acea vreme deputatului i-a a venit un răspuns foarte bizar al premierului, prin secretarul de stat pentru relația cu Parlamentului, Nini Săpunaru:

‹Referitor la interpelarea dumneavoastră nr.337B/2021, intitulată ”Clarificarea unor aspecte din biografia primului ministru al Guvernului României”, având în vedere conținutul acesteia, precizez că nu se circumscrie dispozițiilor art. 202 alin.(2) din Regulamentul Camerei Deputaților, republicat, și apreciez că aceasta ține de sfera declarațiilor politice›.

Practic, Cîțu s-a prevalat de o chichiță tehnică pentru a nu lămuri problema în cauză, ceea ce nu face decît să înmulțească semnele de întrebare”. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.