După UNTOLD absolut TOATE „măsurile” trebuie ridicate


După UNTOLD absolut TOATE „măsurile” trebuie ridicate

În weekend s-au întâmplat trei evenimente. Ieri la Untold, în Cluj Napoca, a fost ultima seară de festival la care au participat cel puțin 60.000 de oameni (estimare personală, de la fața locului). Sâmbătă au fost lejer peste 75000.

În București a avut loc peste weekend festivalul Saga la care au participat puțin peste 40.000 de oameni. Și, în fine, duminică a avut loc meciul de fotbal FCSB-Dinamo la care au participat peste 36.000 de oameni - un record al ultimilor ani. Pentru comparație, în februarie 2020, când nu erau „măsuri pandemice” doar 25.000 de spectatori au asistat la derby-ul bucureștean. Statistic, 0% dintre participanții la aceste trei evenimente au purtat nenorocita aia de mască, iar de scanat certificate, cel puțin la Untold, a fost o poveste vândută presei de la București (care, servilă, a redat-o fără să clipească) și în beneficiul baronilor PNL care și-au luat miluirea de rigoare.

Aburelile cum că mersul la UNTOLD e „mai sigur” decât mersul la magazin au fost și ele parte din vrăjeală. În realitate, nimic nu e sigur - și nu e nimic în neregulă cu asta.

Bucureștiul este lider la „cazuri” de răceală chinezească iar Clujul în top 5.

Și, cu toate astea, astăzi, 13 septembrie, la o zi după aceste evenimente uriașe, peste 7000 de copii nu au voie la școală pentru că cineva din capătul opus al satului a tușit. Sau, mai rău, nici măcar n-a tușit dar a avut ghinionul să-i trebuiască un „test” care, desigur, are și el limitele sale. La urma urmei, dacă vei testa un milion de bărbați cu un test de sarcină cu senzitivitate de 98%, vei găsi 20.000 de bărbați gravizi (și probabil câteva cazuri de cancer testicular printre ele, dar sărim peste).

Nu există absolut niciun motiv rațional (cu atât mai puțin sanitar) să fie interzise sau restricționate sever adunări de 30-31 de oameni 4-5 ore pe zi - aceiași oameni! - din care 29-30 oricum nu se pot vaccina și oricum nu sunt afectați (statistic vorbind) de răceala chinezească mai deloc. Nu atâta timp cât adunări de 80.000 de oameni 12 ore pe zi fără nicio „măsură” reală s-au putut ține chiar săptămâna ce tocmai s-a încheiat!

Cu atât mai puțin nu există absolut niciun motiv rațional - altul decât intenția malefică de a tortura populația - ca festivitățile de deschidere a noului an școlar să nu se țină astăzi la fel ca pe 9 septembrie 2019. Sunt puțin peste 17.000 de unități de învățământ în România. Festivitățile de deschidere ar avea în total, la nivel național, mai puțini oameni decât Untold și derby-ul FCSB-Steaua. Căci, realist, nu se „adună” mai mult de 1000 de oameni în medie la aceste festivități. În multe școli din rural nu s-ar „aduna” nici 500.

A pretinde că o festivitate de deschidere a noului an școlar e un pericol mortal - și deci necesită măști scumpe, țâdule și „distanțări” - este direct de domeniul ridicolului extremist. Ca și cum Șoșoacă a intrat în echipă cu Arafat. Cu diferența că ridicolul extremist este norma implementată de Regimul de la București, bazându-se pe interminabila răbdare a poporului român.

Legarea „măsurilor” de „cazuri” e și ea la rândul său o prostie extremistă. Să închizi școala din sat pentru că sunt trei „cazuri” la ultima casă sau la centrul de bătrâni din afara satului e ca și cum ai trage cu tunul după o muscă. S-ar putea s-o nimerești, dar faci mai mult rău - și e și posibilitatea să ratezi și musca și să rămâi și cu gaura în perete.

Dacă în septembrie 2020 Regimul putea invoca lipsa cunoașterii precum și lipsa unui vaccin sau a unor tratamente, aceste argumente nu mai sunt valabile astăzi. Indivizii pot și trebuie să poată să decidă pentru ei - nu să le impună Regimul tot felul de aberații care fac mai mult rău decât bine. Și mai ales în cazul copiilor, a căror sănătate mintală a fost aplatizată în ultimul an în țările care au ales milițieneala și arafatismul ca mijloc de combatere a pandemiei.

Legitimitatea acestor „măsuri” a expirat de mult. Iar ultimul weekend a demonstrat-o cu vârf și îndesat în public. Trecând peste faptul că nici juridic nu prea mai sunt legitime, aceste „măsuri” deja rod constant la încrederea românilor în Lege și în Statul de Drept atât de clamat de fosta coaliție de guvernare cât și de actuala configurație ante-moțiune.

Cel mai ilegitim guvern dispune măsuri ilegitime în constantă contradicție cu Constituția României și drepturile omului. Aici ne-a adus Regimul PNL.

Stați liniștiți. O să fie și mai rău înainte să fie mai bine. Că românii rabdă și nu ies în stradă - doar smiorcăie pe Facebook.

Stați acasă! Altfel, vom avea înmormântări. Dar numai la slujbe și pelerinaje importante, la școală și la proteste. Adică la sursa speranței, la sursa cunoașterii și la exercițiul unei democrații vii. De la Untold, Saga și stadioane nu vin înmormântări. C-așa a decretat Regimul și virusul, cuminte cum îl știm, se va supune.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.