Liberalul Cîțu face o bancă de stat. De stat degeaba, să șadă bine plătiți prietenii de partid și de stat


Liberalul Cîțu face o bancă de stat. De stat degeaba, să șadă bine plătiți prietenii de partid și de stat

Jenant să vezi politicienii liberali purtându-se ca pesediștii lui Dragnea. Prin 2018, banda Satanei de Teleorman a venit cu ideea să mai înființeze o bancă de stat, zisă de dezvoltare. Statul român mai deține două bănci, CEC și EximBank. Nu fac mai nimic, în afară de a oferi salarii uriașe către piloșii care au fost angajați acolo. Șefii acestor bănci primesc câte 23-25.000 de euro pe lună, dar instituțiile pe care le conduc arată ca-n 1990, triste, ineficiente și ponosite. 

Revenind în 2018, Dragnea avea atâția clienți încât nu putea să-i angajeze pe toți la CEC și EximBank. De aceea a decis să mai facă una. Însă, până să treacă prin Parlament legea de înființare a băncilor de dezvoltare și asfel se deschidea calea să mai fie una, și apoi încă una, din fericire proiectul sa stopat au venit jandarmii și l-au mutat pe Dragnea la Rahova. Legea s-a blocat prin Parlament. 

Acum, a venit guvernul Cîțu, a plagiat fără rușine legea lui Dragnea – pur și simplu a luat cu copy-paste 99% din proiectul PSD - și a lansat în dezbatere un proiect de ordonanță de urgență privind înființarea băncilor de dezvoltare. De ce? Exact din aceleași motive ca PSD-ul lui Dragnea: ca să-și angajeze acolo clientela. Presa scrie că unul dintre prietenii premierului Cîțu este cel care ar urma să preia conducerea viitoarei bănci

Eu nici nu vreau să critic prea tare acest proiect, fiindcă o face chiar domnul Cîțu. Spune niște lucruri devastatoare. Dar făcea asta în 2017, când era în opoziție: „Dragnea și Vâlcov au hotărât să-și facă și ei bancă. Normal că nu banii lor. Cu banii noștri. Sper că nu ați uitat că Vâlcov a fost director la Banca Populară de tip Caritas din Olt. El crede că de acolo are experiență. 
Acum pot vă spun cu certitudine că cei doi au hotărât să transforme EXIM Bank în bancă de dezvoltare a PSD.  Vor obliga toate companiile de stat să-și mute conturile la această bancă! Nu au nicio frică de Curtea de Conturi. Noua generație de băieți deștepți își face bancă, iar cu ajutorul FSDI își pune în aplicare proiectele personale, nu pe cele de interes național“. 

Ce ar mai fi de spus? Ce? În doar patru ani, liberalul Cîțu a ajuns să plagieze fără jenă cele mai nerușinate idei ale Ciumei Roșii cu scopul de a fura. Și, din păcate, acesta nu-i singurul exemplu în care liderii PNL acționează fără scrupule, ca niște pesediști înrăiți. De aproape doi ani, liberalii sunt la guvernare și n-au avut nici un proiect de dreapta, în favoarea antreprenorilor. În schimb, au crescut sinecurile.

În loc de concluzie, repet ceea ce scriu de multe luni: 60% din români vor ca un partid de dreapta să guverneze România. Un partid de dreapta adevărat, nu vechii useliști aliați cu sexo-marxiștii. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.