Felicitări, PNLplusUSR: Ați făcut Ciuma Roșie mare din nou, ați relansat PRM II. Țara nu va uita!


Felicitări, PNLplusUSR: Ați făcut Ciuma Roșie mare din nou, ați relansat PRM II. Țara nu va uita!

Au trecut doi ani fără o lună de când a fost alungat guvernul Dăncilă, ultimul guvern PSD. Au trecut opt luni de când PNL, USRPLUS și UDMR dețin majoritatea parlamentară și guvernarea. Plus președinția României, în teorie. 

Și care sunt rezultatele? Toți știm răspunsurile. În ultimele opt luni, doar certuri a furnizat această coaliție. Două crize majore, cea de acum și cea din aprilie, când a fost demis Vlad Voiculescu. Plus nenumărate alte scandaluri locale. 

Asta așteptau alegătorii de la această guvernare? Vă spun eu ce așteptau:

- Să nu mai intre în spitale de stat cu teama că mor cu zile

- Să aibă școli decente pentru copiii lor, unde să fie pregătiți pentru viața reală, pentru a-și găsi slujbe bine plătite, de care piața muncii are nevoie

- Să vadă economia repornită prin măsuri pro-piață, nu să vadă că statul obez se tot umflă pe spinarea contribuabililor

- Să se facă dreptate: marii hoți, la pușcărie, banii furați – confiscați fără ezitări, DNA-ul să bage spaima în cei care vor să fure

Nimic din toate acestea nu s-a întâmplat. În schimb, au explodat sinecurile: sute de clienți ai partidelor au primit slujbe bine plătite la stat. Statul degeaba. 

Sexo-marxiștii de la USRPLUS s-au aliat fără rușine cu extremiștii de la AUR, urmașii PRM, iar în PNL mulți speră la o combinație cu PSD, ca-n vremurile bune ale USL. 

Cine credeți că va câștiga din aceste combinații halucinante? Evident, PSD și AUR. PNL și USRPLUS doar se fac de râs, unii pe alții. Probabil că pentru nucleul lor electoral dur vor exista câștigători. În realitate, pentru românii obișnuiți această disputa nu generează decât indiferență și dispreț. Cum credeți că-i judecă pe cei care până ieri se înfruptau din același cașcaval, iar azi se bat cu ură, fără nici o măsură?

Dacă în această guvernare mai exista un cap limpede, punea capăt schimburilor de insulte de pe rețelele sociale și începea negocierile pentru a calma situația și pentru a porni reformele așteptate. Dar nu există nici un lider, nici un vizionar, nici un om curajos. Sleepy Klaus moțăie, firește. Îl doare în proxima vacanță. Omul este în concediu până în 2024. Camarila din jurul lui, care vrea să controleze PNL-ul, îl pune să se poziționeze pro-Cîțu – așa trebuie privite micile sale apariții pe scenă. 

PNL n-ar fi ajuns la mâna șantajiștilor sexo-marxiști dacă accepta cererea PMP de renumărare a voturilor de la parlamentare. Ar fi avut acum un aliat fidel în Parlament, cu care era perfect compatibil din punct de vedere ideologic. Lăcomia se plătește, se plătește scump. 

PNL și USRPLUS sunt pe cale să predea țara Ciumei Roșii și să gireze moral AUR, să-i dea un aer de onorabilitate. Alegătorii de dreapta nu-i vor ierta. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.