"S-a discreditat iremediabil în fața românilor!". Iohannis atacă virulent USRPLUS și menționează că susține programul Anghel Saligny


"S-a discreditat iremediabil în fața românilor!". Iohannis atacă virulent USRPLUS și menționează că susține programul Anghel Saligny

Președintele Klaus Iohannis a avut o reacție dură sâmbătă, 4 septembrie, la adresa USRPLUS în legătură cu moțiunea de cenzură depusă de aceștia împreună cu AUR contra Guvernului Cîțu. Mai precis, Iohannis a precizat că USRPLUS s-a "discreditat iremediabil în fața românilor și a propriului electorat" prin acțiunea menționată anterior. Totodată, președintele României le-a transmis celor din USRPLUS că susține programul Anghel Saligny, întrucât "dezvoltarea comunităților din România este absolut necesară". Pe de altă parte, Iohannis a invitat USRPLUS să revină la masa negocierilor. 

"Noua alianță creată în aceste zile între USR PLUS și AUR este un afront adus românilor care, la alegerile parlamentare de anul trecut, au decis prin votul lor drumul pe care trebuie să meargă țara noastră.

Prin alianța cu un partid care nu respectă valorile occidentale, USR PLUS trădează voința cetățenilor care și-au pus speranțele într-o coaliție de centru-dreapta, care să dezvolte România.

Este un semnal îngrijorător și extrem de grav că un partid care reclamă că are valori democratice și este reformist se aliază cu un partid cu viziuni antagonice față de valorile euro-atlantice ale României.

Prin decizia de a semna și a depune o moțiune de cenzură împotriva propriului guvern, USR PLUS s-a discreditat iremediabil în fața românilor, a propriului electorat.

Dinamitarea Coaliției și compromiterea iremediabilă a întregului pachet de reforme asumat prin programul de guvernare riscă să arunce România într-o profundă criză economică și socială. Dezvoltarea comunităților din România este absolut necesară și nu se poate încerca blocarea ei de către USR PLUS doar pentru un joc politic meschin.  

Solicit USR PLUS să cumpănească foarte bine implicațiile asocierii cu obiectivele promovate de AUR și să pună punct acestor gesturi politice iresponsabile, să își respecte electoratul și să se întoarcă la masa dialogului, pentru a găsi împreună cu partenerii din Coaliție o soluție viabilă și rațională de a debloca actuala situație", a scris Iohannis pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.