Barna: Nu neapărat o colaborare cu AUR, dar măcar un smoothie la o slană de viezure prin tunelurile dacice tot putem să cinstim împreună!


Barna: Nu neapărat o colaborare cu AUR, dar măcar un smoothie la o slană de viezure prin tunelurile dacice tot putem să cinstim împreună!

Pe principiul ”Fă-te frate cu AUR-ul până treci moțiunea”, reprezentanții USR PLUS nu mai au nicio problemă în a se asocia, conjunctural și oportun, cu cei pe care, până nu de mult, îi considerau niște extremiști fetizi și nefrecventabili. ”În ceea ce priveşte AUR, nu se pune problema vreunei colaborări”, spunea Dan Barna în decembrie 2020, refrenul transformându-se zilele acestea într-un predictibil, obișnuit și util în astfel de situații ”"Toate variantele sunt pe masă".

"Cu cei de la AUR nu voi negocia pentru că, din punctul meu de vedere, am spus-o şi la tribuna Parlamentului, AUR s-a dus într-o zonă de partid extremist. Am văzut ieri un lider important din AUR, un purtător de mesaj important din AUR, propunând public o listă de intelectuali care trebuie ucişi. Acolo suntem, este o realitate pe care nu o putem ignora. Şi dacă îi dăm oricât de mic credit unui astfel de partid, nu ştiu unde putem ajunge. Din punctul meu de vedere, AUR este un partid extremist şi eu nu voi negocia cu ei", a declarat, la Digi24, Dan Barna, pe 23 aprilie, flexibilitatea omului politic propulsat în Parlament de votul celor maltratați în Piața Victoriei de pulanele lui Dragnea modelând contemporan retorica în zona unui ”Nu neapărat o colaborare cu AUR, dar măcar un smoothie la o slană de viezure prin tunelurile dacice tot putem să cinstim împreună!”.

”Nu am negociat nimic cu AUR. Domnul Moșteanu a spus că avem o moțiune de cenzură pregătită, pe care am deschis-o spre vot tuturor parlamentarilor. Cei de la AUR au spus că vor susține această moțiune a USR PLUS. Dacă se întâmplă lucrul ăsta va fi foarte bine. Este o miză foarte importantă ca această coaliție să meargă mai departe cu un nou premier. Colegii mei parlamentari au discutat cu AUR, o discuție firească. Dânșii au spus că susțin moțiunea de cenzură. E un lucru foarte bun. În momentul acesta e nevoie de un nou premier. 80 la sută din semnături le avem. Sunt cele 80 de semnături care au dus și la învestirea acestui guvern, care azi nu mai are susținerea USR PLUS. Restul de semnături vor veni de la parlamentarii din Opoziție. O parte de la AUR, sper să fie și din altă parte. Vom vedea. Vom avea mâine seară o discuție în Coaliție, unde vom încerca calea elegantă, firească în care le vom spune colegilor că o demisie elegantă, de onoare a premierului Cîțu ar putea să rezolve mult mai simplu această situație de tensiune în care, din păcate, s-a ajuns. Nu există nicio colaborare cu AUR. Discuția a fost să susțină moțiunea USR PLUS. Susținerea înseamnă semnarea”, a complicat și mai mult discuția explicativă copreședintele USR PLUS vineri, la Digi24, acceptând în consecință chiar și aportul PSD, în ciuda declarațiilor din trecut.

"USR nu va vota niciodată o moţiune de cenzură iniţiată de PSD, atât timp cât PSD înseamnă hoţie şi minciună, nu veţi avea niciodată voturile pentru o moţiune de cenzură sau alt demers de tipul acesta", spunea Dan Barna pe 22 septembrie 2020, mai mult decât atât liderul USR PLUS catalogând o acţiune similară celei pe care ar urma să o iniţieze, mai precis moţiunea de cenzură a PSD prin care a fost demis Sorin Grindeanu, drept " o reglare de conturi între două găşti din cartierul politicii româneşti".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.