"Nu-mi dau seama unde e asemănarea cu Dragnea". Cîțu, mesaj pentru protestatarii care-i vor cere demisia în Piața Victoriei


"Nu-mi dau seama unde e asemănarea cu Dragnea". Cîțu, mesaj pentru protestatarii care-i vor cere demisia în Piața Victoriei

Ulterior ședinței de Guvern în care s-a aprobat controversatul program Anghel Saligny, premierul Florin Cîțu le-a transmis protestatarilor care vor ieși sâmbătă, 4 septembrie, în Piața Victoriei, pentru a-i cere demisia, că nu înțelege care e asemănarea dintre el și Liviu Dragnea. Totodată, Cîțu i-a întrebat pe protestatari dacă e de bun augur "alianța USR-AUR".

Reporter: Spuneați despre oameni cu care ați fost în stradă împotriva PSD. Iată că oameni cu care ați fost în stradă împotriva PSD, mai exact Corupția Ucide, a anunțat pentru mâine un protest în Piața Victoriei, prin care se cere demisia dvs. Vă acuză protestatarii alături de care ați protestat și dvs. că ați acționat la fel ca Liviu Dragnea. Cum comentați aceste acuzații și ce mesaj aveți pentru cei care se vor afla în stradă pentru a vă cere demisia? 

Florin Cîțu: Nu-mi dau seama unde e asemănarea (cu Liviu Dragnea - n .red.). Astăzi suntem la guvernare. Ministerul Justiției este la noi. În 8 luni de zile nu s-a întâmplat nimic. Dacă e să vorbim de teoria conspirației mi se pare bizar că tocmai cei care trebuiau să desființeze SIIJ nu l-au desființat, dar astăzi se duc la PSD și vor să dea jos Guvernul împreună cu PSD. Nu-mi dau seama cum va merge reforma justiției în continuare. Dacă cei de la Corupția Ucide vor să discutăm, vom discuta exact pe date și pe ce măsuri s-au luat și cum am susținut eu aceste demersuri, însă realitatea rămâne, că după 8 luni de zile nu s-a întâmplat nimic. Sunt aceleași legi ale lui Tudorel Toader și Liviu Dragnea. Totul e în picioare. Cred că dacă suntem onești, colegii de la Corupția Ucide, oamenii cu care eu am fost în stradă, ar trebui să se întrebe dacă alianța USR-AUR e una care trebuie potențată în acest moment și unde va duce această alianță. Urmează un Guvern USR-AUR-PSD? Trebuie să fim foarte atenți în ce direcție mergem în acest moment. 

Corupția Ucide, ONG care a protestat sistematic împotriva abuzurilor regimului PSDragnea, a anunțat, printr-un comunicat, că sâmbătă, de la ora 18, va începe protestul în Piața Victoriei împotriva premierului Cîțu, căruia i se solicită demisia. 

Redăm comunicatul ONG-ului Corupția Ucide: "Am protestat ani de zile pentru o Justiţie Independentă. Astăzi, ea este încă o dată asaltată, doar că de data asta de către liberalii care promiteau în campanie că vor face reforme şi că ei nu sunt ca PSD!

Florin Cîţu, premierul României, acţionează conform propriilor interese şi demite pe rând miniştri incomozi, care îndrăznesc să facă acele reforme promise oamenilor care au ieşit ani de zile la proteste. Prima dată a fost Vlad Voiculescu, demis de la Ministerul Sănătăţii pe motiv că nu s-a consultat cu premierul care nu răspundea apelurilor, pe nici una dintre căile de comunicaţie pe care le avea la îndemână, în timp ce motivul real era concursul de la Casele de Sănătate.

Acum a venit rândul lui Stelian Ion, ministrul Justiţiei, care nu a acceptat să treacă din pix PNDL 3, un program de dezvoltare locală, care în forma actuală nu reprezintă nimic altceva decât un aspirator de bani de la buget şi mită pentru primarii care i-ar aduce voturi în lupta internă pentru şefia PNL, lui Cîţu. 10 miliarde de € folosiţi de Florin Cîţu pentru propriile interese, iar ţara încă n-a ieşit din noroaie. Încă există localităţi fără canalizare, fără apă curentă, gaze, drumuri. Dar ţara nu contează în faţa puterii!

Dincolo de asta, Florin Cîţu blochează în ultimul moment procedura de numire a şefilor de parchete, reformă care ar fi putut aduce la conducerea DNA, DIICOT şi a Parchetului General oameni independenţi faţă de politicieni şi de grupuri de interes. Dezamăgitor! Florin Cîţu şi Preşedintele Klaus Iohannis nu doresc nimic altceva decât o Justiţie subordonată lor!

De un cinism absolut a fost şi reproşul adresat ieri de prim-ministru ministrului justiţiei că nu a reuşit desfiinţarea SIIJ, deşi blocarea în Parlament a proiectului de lege a fost comisă de partenerii de guvernare ai oricui câştigă alegerile, organizaţia de viitoare tristă amintire UDMR, în tăcerea complice a PNL şi a preşedintelui Iohannis.

Ieşim în stradă pentru a cere demisia lui Florin Cîţu din funcţia de premier al României, pentru că acesta săvârşeşte abuz de putere, la fel ca Liviu Dragnea, pe care îl blama la televizor, dar îl admira în secret, după cum bine observăm!

Vrem reforme reale!

Vrem Justiţie Independentă!

Vrem şefi de Parchete independenţi de politicieni şi grupuri de interese!

Vrem investiţie transparentă, făcută cu cap în dezvoltarea locală!

Vrem Justiţie, Nu Corupţie!

Cîţu DEMISIA!!!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.