"Își pierde președinția Renew Europe!". Rareș Bogdan transmite că Cioloș va da socoteală la Bruxelles pentru moțiunea de cenzură pe care o pregătește USRPLUS alături de AUR


"Își pierde președinția Renew Europe!". Rareș Bogdan transmite că Cioloș va da socoteală la Bruxelles pentru moțiunea de cenzură pe care o pregătește USRPLUS alături de AUR

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a vorbit joi, 2 septembrie, la Antena 3, despre necesitatea adoptării programului Anghel Saligny, dar și în legătură cu scenariul în care USRPLUS va vota alături de AUR și PSD o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Pe al doilea subiect, Rareș Bogdan a precizat că așteaptă să vadă cum va explica la Bruxelles copreședintele USRPLUS Dacian Cioloș, lider al Renew Europe, că, alături de "extrema dreaptă", AUR, vrea să dea jos un Guvern din care face parte și propriul partid. Europarlamentarul PNL a adăugat că Cioloș poate pierde chiar președinția Renew Europe din pricina colaborării USRPLUS cu AUR. 

Rareș Bogdan: Este absolut normal ca Guvernul Cîțu să rămână în picioare, să pună în aplicare planul Anghel Saligny prin care scoatem din sărăcie și modernizăm comunitățile locale. Lumea trebuie să afle că după 31 de ani de democrație în România sunt 69% din localități care nu sunt legate la rețeaua de gaz, 54% la rețeaua de canalizare, dar și 24% la rețeaua de apă. Asta e realitatea României de astăzi. Și e normal să investim în aceste comunități. Și nu cred că cineva rațional se poate opune unui plan de investiții. 

În rest eu îmi doresc să văd în viitor două chestiuni. În primul rând, ce vor face colegii noștri de guvernare din USR? Vor face o moțiune de cenzură împotriva domnului Drulă, împotriva domnului Barna, împotriva domnului Ghinea, împotriva domnului Teleman și împotriva doamnei Mihăilă? Eu nu înțeleg. Adică cum? Dânșii vor să își dea jos propriul Guvern? Asta a făcut Dragnea la un moment dat împotriva domnului Grindeanu și împotriva domnului Tudose! Eu nu cred că colegii noștri din USR vor face asta. 

În al doilea rând, cu colegul meu europarlamentar, domnul Cioloș, ne aflăm în Parlamentul European într-o alianță pro-europeană, a valorilor europene, eu din grupul PPE, cel mai mare grup european, domnia sa conducând grupul Renew. Noi votăm și facem bloc împotriva suveraniștilor, a extremiștilor de dreapta și a extremiștilor de stânga. Atunci cum va explica el la Bruxelles că s-a aliat cu ECR, adică cu cei din care fac parte și AfD, dar și partidul domnului Salvini?! Dacă domnul Cioloș reușește acest flic-flac, să explice colegilor săi și colegilor mei din Parlamentul European că în România USRPLUS e aliat într-un demers de a răsturna propriul Guvern cu extremiștii din România, colegi de alianță europeană cu AfD, cu partidul lui Salvini și partidul lui Marine Le Pen, atunci înseamnă că eu nu mai înțeleg politica. Să vedem cum va explica domnul Cioloș această alianță. 

Moderatoare: Apărarea statului de drept spunea domnul Cioloș. 

Rareș Bogdan: E vorba de investiții! Noi am fost de acord cu toate criteriile impuse și e normal să existe criterii de împărțire a banilor, dar nu putem face diferență între aglomerările urbane și zona rurală. E nefiresc să avem în continuare 2600 de școli cu toaletă în curte și nefiresc să avem doar 30% din România legată la rețeaua de gaz. 

Eu nu cred că se va putea alia partidul domnului Cioloș, liderul Renew Europe, cu colegii de la nivel european ai AfD. Eu nu cred că se vor alia. Dar dacă o fac, în momentul acela domnul Cioloș își pierde președinția Renew Europe instantaneu pentru că Sophie in 't Veld va sări imediat la gâtul domniei sale, dar și colegii din Renew. E inacceptabil ca extrema dreaptă să fie aliată cu USRPLUS, chiar cu președintele Renew Europe, grup de 100 de europarlamentari, într-un demers de a răsturna un Guvern legitim din care dânșii fac parte. E imposibil de explicat chestiunea asta. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.