VIDEO Protest în Piața Victoriei contra PNL: "E momentul ca Florin Cîțu să plece / Ultimii procurori șefi care au fost puși de către Iohannis au otrăvit Dosarul 10 august"


VIDEO Protest în Piața Victoriei contra PNL: "E momentul ca Florin Cîțu să plece / Ultimii procurori șefi care au fost puși de către Iohannis au otrăvit Dosarul 10 august"

Mai multe persoane s-au adunat miercuri seară în Piața Victoriei pentru a protesta împotriva premierului Florin Cîțu, dar și contra PNL, după decizia de a-l demite pe Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției în contextul scandalului privind programul Anghel Saligny. Printre protestatari s-a aflat și Marian Rădună, în prezent activist civic, fost consilier onorific în cadrul Ministerului Sănătății pe vremea lui Vlad Voiculescu. 

"Am venit să îi spun domnului Cîțu că e momentul să plece. Domnul Cîțu a ajuns premier într-o coaliție și au promis că fac niște lucruri, mă refer la întreaga coaliție. Or, dacă domnul Cîțu execută pe cine vrea, când vrea și invocă motive precum "vezi, Doamne că unii sau alții nu vor să dezvolte România după 30 de ani de sărăcie"... De fapt, propunerea de revocare a venit pe motivul că urmează concursurile la parchete. Ultimii procurori șefi care au fost puși de PNL, de către domnul Iohannis, au otrăvit Dosarul 10 august, au ținut toate dosarele pe loc. Care e valoarea doamnei Scutea? Să nu mai vorbim de proaspăta pensionară Giorgiana Hosu care a pitit Dosarul 10 august, iar astfel au fost doi ani de zile pierduți degeaba. Ei spun că unii nu-și doresc dezvoltarea mediului rural, dar ei vor de fapt să sifoneze banii. Atât timp cât nu ai niște criterii clare de împărțire a banilor, e foarte simplu să arunci 10 miliarde de euro. Să arunce de la mama lui sau de unde o arunca. Guvernul ăsta are bani de la mama lui? Are de la noi, din ce plătesc oamenii, din impozite. 

E un gust amar (că sunt nevoit să protestez din nou - n.red.). Dar rolul meu e să protestez când mi se pare că ceva nu e în regulă. Și am avut motive. Și legat de adunările publice un Guvern liberal a stabilit că pot manifesta maxim 500 de persoane, iar alții fac evenimente cu peste 1700 de persoane. Dacă cei din USRPLUS au puțină demnitate și onoare și nu au cu cine să facă coaliție, atunci asta e... Asta e situația. Asta e România, pe care nu o vom schimba chiar acum, dar dacă vrei să faci politică corect și să te ții de promisiuni, atunci ține-te de promisiuni! Dacă nu, faci compromisuri și stai la masă cu infractorii, că asta se întâmplă", a transmis Marian Rădună pentru Rezistența TV. 

Vedeți video: 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.