După ce au angajat 8.500 de spahii pentru ayatollahul Arafat, contribuabilii îi cumpără și 2 avioane. Urmează un submarin?


După ce au angajat 8.500 de spahii pentru ayatollahul Arafat, contribuabilii îi cumpără și 2 avioane. Urmează un submarin?

Da, aproape că m-am săturat să scriu despre acest personaj otrăvit. Uneori îmi spun: dacă Iohannis, PNL și USRPLUS vor să se scufunde împreună cu acest ins toxic, n-au decât. Probabil că el va supraviețui, ca de obicei. Ei, nu. 

Dar e fascinant cum stă în genunchi, în fața sa, așa-zisa guvernare de dreapta, care, pe vremea când era în opoziție, ne sugera că-l dă afară. Acum, după aproape doi ani de la alungarea, din Palatul Victoria, a Ciumei Roșii, ayatollahul este mai puternic ca niciodată. Într-un anume fel, el pare liderul informal al acestui Guvern. Cu siguranță, Executivul îi satisface orice hatâr. În primăvară a cerut să i se mai angajeze, la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, 8.500 de militari. De ce era nevoie de ei? Nu ne-a spus. Cît îi costă pe contribuabilii români? Secret. Cum este posibil să mai umflăm schema bugetarilor, când deja plătim anual 10% din PIB pe salariile lor? Guvernul de dreapta nu pare deranjat de această chestiune. Domnul Arafat cere, iar guvernul Cîțu scoate banii și plătește. Sunt banii contribuabililor, nu ai lor, desigur. 

Zilele trecute, în tăcerea majorității presei, dr. Arafat a anunțat că vrea să mai toace niște bani: vrea să cumpere două avioane, pentru Inspectoratul General de Aviație din cadrul ministerului de Interne, instituție aflată sub controlul său. N-am mari emoții: guvernul îi va face pofta, așa cum a făcut mereu până acum. 

Istorii ca aceasta, aparent colaterale, arată cât de slabă și fricoasă este această guvernare. Eu cred că mai toți cei din Executiv sunt conștienți că se apropie momentul în care vor trebui să dea socoteală în fața alegătorilor. Dar nici unul nu este capabil să ridice fruntea sus, să-și facă curaj și să arate că n-au uitat de ce i-a votat electoratul de dreapta, anti-PSD. 

Ce este cumplit este că România ratează, din nou, oportunitatea de a reforma cel mai criminal sistem: sănătatea de stat. Sunt multe lucruri care merg prost, sunt multe care trebuie reparate, măcar parțial, dar nimic nu se compară cu urgență de a demola sistemul spitalelor de stat. Omoară oameni, omoară oameni, omoară oameni! O repet, să priceapă toată lumea. Lagăr de exterminare, lagăr de exterminare, asta sunt spitalele de stat. Însă banda care stoarce de bani sistemul se opune cu disperare oricărei schimbări. Iar portavocea acestei bande este Raed Arafat, cu influența sa la Antena 3 și cu legăturile sale subterane cu structuri de informații. 

Deci, asta este situația: am scris despre Raed Arafat și mă tem că voi mai scrie. Dar sunt un optimist. Și nu, nu mă refer la șansa să scăpăm de Arafat, nu el este problema. Sunt optimist că vom vedea ziua în care banii de sănătate nu vor mai fi sifonați în buzunarele mogulilor spitalelor de stat, iar pacienții nu-și vor juca viața la ruleta rusească atunci când ajung pe masa de operație. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.